Mali grad

Dobrodelni večer v Šmarci

20.04.2013

 

Zvečer se je župan Marjan Šarec udeležil dobrodelnega koncerta v Kulturnem domu Šmarca. Z zbranimi finančnimi sredstvi se bo skupini otrok četrtega in petega razreda Osnovne šole CIRIUS Kamnik omogočila udeležba letne šole v naravi.

Po uvodnih besedah povezovalca Konrada Pižorna- Kondija, ki je dodobra nasmejal občinstvo, je zbrane nagovoril župan Marjan Šarec: »V teh časih je še kako pomembno dejstvo, da ne pozabimo na vrednote, ki bogatijo vsakega izmed nas. Vsekakor je kriza prisotna, tudi kriza vrednot in morale. Pozabili smo na sočloveka. A današnji obisk v Šmarci, ob pogledu na polno dvorano Kulturnega doma, priča ravno nasprotno. Mladim ljudem bomo danes omogočili udeležbo letne šole v naravi. Hvala, da ste se v tako velikem številu udeležili današnjega dogodka, želim vam prijeten in lep večer. Predvsem pa vam želim toplino v srcih in naj vas le-ta spremlja večno. Naredili ste, smo ali pa še bomo, dobro delo. Podali si bomo roke in pokazali, da življenje ni zaman.«

Organizator Simon Zorman se je zahvalil vsem, ki so s svojo prisotnostjo prispevali k uspešnemu dobrodelnemu večeru, med drugim pa tudi Občini Kamnik, ki je takoj priskočila na pomoč.

Svojo nesebično pomoč pri izvedbi današnjega večera so dodali člani Klape Mali grad iz Kamnika, ki so nam prepevali in pričarali nekaj dalmatinskega vzdušja. S petjem so zabavali Komorni pevski zbor Šutna Kamnik, Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič Ljubljana in MePZ Odmev. Z udarnimi zvoki so zbrane več kot navdušili člani glasbene skupine »Dost´ dobr´ gang«. Nazadnje pa tudi Mladi Gamsi občinstvo niso pustili ravnodušno.  

Sledila je še licitacija slike, katere izkupiček bo podarjen otrokom, ki jim je bil današnji dobrodelni večer namenjen. Odšli pa smo z mislijo in občutkom, da smo storili nekaj dobrega za sočloveka.


<< Nazaj | Novice