Mali grad

Dobrodelni tek »Tečem, da pomagam!« privabil lepo število tekačic in tekačev

31.05.2015

 

Tradicionalni dobrodelni tek »Tečem, da pomagam!« je letos v Arboretum Volčji Potok, navkljub dežnim kapljam, privabil lepo število tekačev in obiskovalcev. Dobrodelnega dogodka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, župani in podžupanjama sosednjih občin Domžal, Komende, Mengša, Trzina, predsednikom Lions kluba Kamnik Branetom Golubovićem in predsednikom Lions kluba Domžale Juretom Srhoijem. Domžalski in Kamniški lionisti so tako znova združili moči pri organizaciji dobrodelnega tek in hkrati združili ljudi dobre volje, ki so v dejanjih in v mislih na tiste, ki so pomoči potrebni, tekli za to, da pomagajo.

Tek je potekal na dveh trasah, 3- in 5-kilometrskih, 123 tekačic in tekačev je tekmovalo in teklo za to, da pomagajo. Zbrana sredstva v višini 2.500 evrov so organizatorji namenili Centru slepih športnikov Vidim cilj, ki spodbuja slepe, slabovidne, paraplegike, otroke s cerebralno paralizo in druge z gibalnimi motnjami, da so telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom, kot so zapisali: »Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev! Nasprotno.«

Po zaključku dobrodelnega teka je bil organiziran tek s prevezo čez oči, v katerem se je pomeril tudi župan Marjan Šarec skupaj z župani in podžupanjama sosednjih občin Domžal, Komende, Mengša, Trzina. Mnogi so tako svet slepote in slabovidnosti lahko izkusili na svojevrsten način, z izključitvijo senzornih zaznav pa začutili in morda tudi na ta način bolje razumeli ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni.

Ob pomoči otrok Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana in Centra slepih športnikov Vidim cilj so se udeleženci lahko preizkusili v hoji z belo palico. Slepi in slabovidni otroci pa so skupaj z mentorji in starši s tekom dokazali, da so prav oni resnični zmagovalci.

Dogajanje v Arboretumu Volčji Potok so popestrile kamniške mažoretke Veronika, Mestna godba Kamnik in komendski folkloristi.


<< Nazaj | Novice