Mali grad

Dobrodelni tek »Tečem, da pomagam«

19.05.2013

 

V Arboretumu Volčji Potok se je dopoldan odvijal vseslovenski dobrodelni tek »Tečem, da pomagam«. Dogodka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec skupaj z župani sosednjih občin, in sicer Domžal, Komende, Mengša in Trzina.

Vseslovenski dobrodelni tek »Tečem, da pomagam« se je odvijal z namenom zbrati finančna sredstva za socialno ogrožene. Akciji v organizaciji večine slovenskih Lions klubov se je pridružil tudi Lions klub Kamnik, ki je današnji dogodek pripravil skupaj z Lions klubom Domžale. Tek se je odvijal na 3- in 5-kilometrski razdalji, in sicer za ženske, moške in otroke, ter na trasi za nordijsko hojo. Tekmovalo je 251 tekačic in tekačev. Zbrana finančna sredstva so bila podarjena CIRIUS-u Kamnik, Zavodu za slepe in slabovidne Ljubljana, del sredstev pa tudi Zvezi prijateljev mladine. Dogodek je tako simbolično združil ljudi dobre volje v dejanjih in mislih na tiste, ki so pomoči potrebni.

Da je dobrodelnost v današnjih časih izrednega pomena, je med drugim v nagovoru zbranim poudaril župan Marjan Šarec, hkrati pa dodal: »Naj bo naše vodilo, naj ne zmagam ampak pomagam.«

Za program je poskrbel Radio Hit. Dogajanje v Arboretumu so popestrile mažoretke iz Komende ter trzinska folklorna skupina.


<< Nazaj | Novice