Mali grad

Dobrodelni koncert za otroke na Osnovni šoli Toma Brejca

27.11.2014

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer udeležil dobrodelnega koncerta za otroke, ki se je odvijal v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca.

Današnji koncert je organiziral Mešani pevski zbor Cantemus Kamnik, ki ga od letošnjega septembra dalje vodi Mateja Kališnik. Pestremu glasbenemu programu uspešnega in svetovno znanega kamniškega zbora so se pridružili še mladi in ubrani glasovi pevskih zborov Osnovne šole Toma Brejca pod mentorstvom Mateje Kališnik, svojo glasbeno popestritev so z izjemnimi glasovnimi sposobnostmi dodale še članice ženske vokalne skupine Vox Annae pod vodstvom Aleša Sedušaka. Dogajanje pa je bilo obarvano tudi plesno in instrumentalno, in sicer v izvedbi učencev Osnovne šole Toma Brejca.

Koncert, poln lepih in prijetnih glasbenih ter plesnih točk, je bil seveda dobrodelne narave. Zbrana sredstva so namenjena v Šolski sklad Osnovne šole Toma Brejca, in sicer za plačila malic in kosil ter ostalih plačljivih dejavnosti (šole v naravi in podobno) socialno šibkih otrok kamniške šole.

Zbrane je v imenu organizatorja nagovorila predsednica Mešanega pevskega zbora Cantemus Kamnik Manca Pajnič, ki je povedala, da gre za njihov 2. dobrodelni koncert. V lanskem letu so sredstva namenili Centru za socialno delo Kamnik, letošnje leto so k sodelovanju povabili učenke in učence Osnovne šole Toma Brejca in se tako tudi odločili, da denarna sredstva namenijo v njihov sklad.

Župan Marjan Šarec je v svojem nagovoru zbranim poudaril pomen dobrodelnosti in dejal: »Prisrčno pozdravljeni na dobrodelnem dogodku. Le-ti so postali že stalnica in tudi na Občino Kamnik prihaja vedno več socialnih zahtevkov. To nam pove, da je danes sociala čedalje bolj vpeta v našo družbo in to nam pove, da je v socialni stiski vedno več ljudi. Vsak, ki nameni svoj čas in denar v dobrodelne namene, da je nekomu drugemu nekoliko lažje, vsak tak človek si zasluži pohvalo. Še lepše bi bilo, če teh prireditev ne bi bilo potrebno organizirati. Če bi bilo za vse dovolj. Če bi bile pri nas zadeve sistemsko urejene, takšnih dogodkov ne bi bilo potrebno imeti. Dokler to sistemsko ni rešeno, smo lahko veseli in ponosni, da imamo ljudi, ki so se pripravljeni žrtvovati za druge, za tiste, ki nimajo urejenega socialnega statusa. In takšni ljudje so današnji nastopajoči. Namenili so svoj prosti čas, prišli za to, da nam sedaj, ko se bliža predbožični čas, pričarajo nekaj topline in pripomorejo, da nam naša srca zaigrajo. Upajmo, da bomo otrokom resnično lahko omogočili vse tisto, kar si želijo. A ne le tisto, kar si želijo, pač pa tisto, kar potrebujejo.«

Ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc pa se je vsem zbranim ob koncu prijetnega dobrodelnega večera zahvalila za prispevke, ki bodo marsikateremu otroku polepšali dan v šoli.

 


<< Nazaj | Novice