Mali grad

Dobrodelni koncert Z roko v roki uspel

07.01.2013

 

V soboto, 5. januarja, se je na odru Mestnega gledališča ljubljanskega razlegal smeh, ples in petje, potočila pa se je tudi kakšna solza, in sicer solza ganjenosti. Ravno v soboto je minilo natanko 2 meseca, kar je bila poplavljena OŠ Karla Destovnika - Kajuha Šoštanj. Voda je zalila telovadnico, otroci pa so bili v času poplav ujeti v šoli. Na srečo ni bilo smrtnih žrtev, z našim dobrim delom pa bomo šoli in družinam, ki so utrpele škodo, pomagali, da se postavijo na noge.

»To je čudovit večer. Že ko smo dobili klic, da nam želite pomagati, nismo mogli verjeti, da je to mogoče in smo bili globoko ganjeni nad vašo pripravljenostjo. Naših 761 učencev je novembra izkusilo moč narave, vendar nas še posebej veseli moč stiska vaših rok, dobrote, pesmi, plesa, vsega, kar ste danes pokazali na teh koncertih. Naj se dobro vrne z dobrim.« Tako je vse nastopajoče, med katerimi so bili tudi učenci naše OŠ Marije Vere, nagovorila ravnateljica OŠ Karla Destovnika – Kajuha mag. Majda Zaveršnik Puc.

Na odru so se poleg učencev OŠ Marije Vere, ki so kot pravi profesionalci nastopili z mjuziklom Želvica Bara gre na morje, predstavili še otroški in mladinski pevski zbor OŠ Prežihovega Voranca iz Ljubljane, OPZ Ljubljana - Šentvid in seveda pobudniki koncerta; člani Folklorne skupine Tine Rožanc (iz njihovih vrst so se predstavile kar tri skupine, in sicer veteranska, odrasla in otroška skupina). V obeh koncertih (ob 16.30 in 19.00) je bilo tako na odru mogoče videti pisan program, na odrskih deskah pa se je zvrstilo kar 200 otrok, kar je bil prav poseben čar koncertov.

Poleg tega si je bilo mogoče v predprostoru MGL-a ogledati razstavo risbic poplav, ki so jih prispevali naši učenci, ter maketo poplavljene hiše, ki sta jo izdelala Tine Štrajhar in Tadej Zorman iz 9. b. Tudi sicer so naši učenci prispevali veliko k samemu vzdušju dogajanja. Oba koncerta je namreč s svojo pesmijo Poplave slovesno odprla naša Maja Strle iz 6. a, misli šoštanjskih otrok, ki so bile v obliki zvočnih posnetkov vezni tekst obeh prireditev, pa so prebrali in s pomočjo našega računalničarja posneli naši učenci.

S skupnimi močmi smo na samem koncertu zbrali kar 4870 €, medtem ko so člani Folklorne skupine Tine Rožanc na svojih prednovoletnih druženjih zbrali še dodatna sredstva, tako da je bil končni znesek 5010 €.

»Znan sem po tem, da v nesreči pomagam …,« pravita delfina iz našega mjuzikla in v takem duhu smo skupaj z roko v roki pomagali tudi vsi nastopajoči. Hvala tudi vsem vam, ki ste se udeležili koncerta in tako tudi sami prispevali h končnemu znesku, še posebna zahvala pa leti na zaposlene v MGL-u, ki so nam nesebično odstopili prostor in se povsem odrekli honorarju.

Besedilo in fotografije: Mojca Fuchs Lukežič in Matic Jelovčan


<< Nazaj | Novice