Mali grad

Dobrodelni koncert Veter nosi pesem mojo

01.02.2015

 

»Klečim na skali, sklonjen nad prepad,
čez gore zarje pljuskajo valovi,
skoz mrak dehtijo brinovi sadovi
kot žalost, da izgubil sem zaklad.«

Župan Marjan Šarec se je popoldan skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem udeležil dobrodelnega koncerta Veter nosi pesem mojo, ki se je odvijal v Domu kulture Kamnik. Dogodku je prisostvoval tudi župan Občine Jezersko Jurij Rebolj. Obiskovalci so se resnično velikodušno odzvali, znali prisluhniti stiski drugih, jim stali ob strani in napolnili kamniški hram kulture prav do zadnjega kotička. 

Na koncertu, katerega glavni pobudnik je bil Pavle Vidmar, so nastopili Kvatropirci in Ognjeni muzikanti. Mladi in talentirani glasbeniki so z glasbenimi presežki dodali piko na i večeru, polnem čustev in sočutja. S prostovoljnimi prispevki je bil zbrani denar namreč namenjen družini, ki je pred dvema mesecema ostala brez očeta.

Župan Marjan Šarec pa je zbranim ob tej priložnosti med drugim namenil naslednjo misel: »Danes smo se zbrali s plemenitim namenom, in sicer pomagati družini. S tem bomo pomagali tudi sami sebi. Prišli smo z dobrimi nameni, z veseljem pregnati žalost. Danes bomo pokazali, da smo soljudje in znamo videti človeka ob sebi in znamo pomagati tistim, ki živijo blizu nas. Upanje je tisto, ki nas v življenju žene naprej, čeprav je še tako težko.«


<< Nazaj | Novice