Mali grad

Dobrodelni koncert Lion's kluba

19.03.2011

 

Včeraj je v Domu kulture Kamnik v sklopu prireditev ob občinskem prazniku potekal dobrodelni koncert v organizaciji Lion's kluba Kamnik za kamniške otroke iz socialno ogroženih družin. Nastopili so KPZ Ljubljanski madrigalisti pod taktirko Kamničanke Mateje Kališnik in Hišni ansambel Avsenik, v katerega pevskem triu z Bracom Korenom je nastopila Kamničanka Marjana Urankar.

Zbrana sredstva so namenili za donacije v višini po 1.000 evrov, s katerimi bodo kamniški Lionsi omogočili letovanje otrokom iz socialno ogroženih družin štirih kamniških zavodov: Zavoda za otroke s posebnimi potrebami »Sožitje« iz Lok, OŠ Marije Vere, OŠ 27. julij in VVZ Antona Medveda. Nekaj sredstev pa bodo namenili tudi udeležencem Specialne olimpijade, ki bo v mesecu maju potekala v Kamniku.

Navzoče je pozdravil tudi župan, Marjan Šarec, ki je poudaril pomen anonimnega darovanja in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Predsednica Lion's kluba Kamnik, Breda Podberžnik Vukmir, pa je obiskovalcem razložila namen donacij in predstavila dobrodelnost kamniških Lionsov v preteklih letih in svoje misli zaključila z njihovim sloganom: »Pomagajmo otrokom doživeti svet kot nekaj lepega in varnega, dosegljivega vsem otrokom!«

Besedilo povzeto po: www.kamnican.si


<< Nazaj | Novice