Mali grad

Dobro in domače na tržnici Okusi Kamnika

25.07.2015

 

Zadnje julijsko sobotno dopoldne  je bilo od 8. do 13. ure na Glavnem trgu posvečeno  tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Prijetno jutro nam je poleg sončnih žarkov v mesto pripeljalo lokalno pridelano dobro domačo hrano, ki se je na dan, ko goduje Sv. Jakob, bohotila na desetih stojnicah.

Predstavili so se: Zelenjavni vrt Tina, Zlata ptička, Kmetija Pr Gabršk, mesar Anton iz Kamnika, z rokodelskimi izdelki je stojnico obogatila Marija Šmidovnik, Hiška pisanih daril je pripravila ustvarjalno delavnico za najmlajše, z domačimi breskvami in hruškami pa nas je razvajala Kmetija Pelicon iz Goriških Brd. So se pa vsakemu pristnemu ljubitelju odličnih slaščic pocedile sline ob pogledu na stojnice, ki so ponujale odlične flancate, Ivankine krofe, pito iz rabarbare in borovnic, malin in robid, ki jih je pripravila Hiša slaščic Tarangela in »vse sorte torte« iz Marajne. Tudi tokrat nas je obiskala srednjeveška gospa s kovnico denarja, kjer so si mimoidoči in obiskovalci lahko skovali svoj kovanec s podobo Malega gradu.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo to prijetno sobotno dopoldne posvetili tudi vsem z imenom Jakob ali Jaka in vsem, ki so že prehodili katerokoli Jakobovo pot simbolično podarili piškot v obliki Jakobove školjke. Na tržnici smo bili veseli obiska lepega števila tujih turistov in jih tako očarali s prvovrstno in predvsem toplo izkušnjo slovenske tradicije.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice