Mali grad

Dober odpor branilkam naslova, odbojkarji s točko korak bližje cilju

27.01.2018

 

Dober odpor branilkam naslova

Odbojkarice Calcit Volleyja so na prvi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Bekescsabi izgubile proti domači ekipi Linamar Bekescsabai z 0:3 (-20, -20, -23). V soboto bodo Kamničanke, ki so ostale na tretjem mestu s 13 točkami, že ob 16. uri igrale z zagrebško Mladostjo. Za uvrstitev na zaključni turnir bodo potrebovale zmago.

Linamar Bekescsabai – Calcit Volley   3:0 (20, 20, 23)

Bekscsaba – Športna dvorana Varoši, gledalcev 300, sodnika: Juraček, Kralovič (oba Slovaška).

Linamar Bekescsabai: Ivanović 15, Szipin (L), Kosekova 3, Szedmak 7, Pekarik 4, Mlinar 6, Bodnar 6, Fresco 4, Molcsanyi (L), Dobi, Petrenko, Ludman. Trener: Alberto Solomini.

Calcit Volley: Grudina 9, Mihevc 7, Blažič 10, Igličar 8, Mihalinec 13, Zaplotnik, Pogačar, Zatković, Janežič (L), Brčić 2, Mijoč, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Dober odpor branilkam naslova, odbojkari s točko korak bližje ciljuKamniške odbojkarice so v dozdajšnjih sedmih tekmah srednjeevropske lige dvakrat izgubile, tako kot tudi ekipa Linamar Bekescsabai, ki brani lanskoletni naslov, v finalu pa so madžarske državne prvakinje premagale prav varovanke Gregorja Rozmana. Najboljša madžarska ekipa je slovenske podprvakinje premagala tudi na prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige, zaključni turnir pa bo prav tako v Bekescsabi, 10. in 11. marca.

V prvem nizu so domače odbojkarice prevladovale v bloku, predvsem to velja za Dorottyo Bodnar, ki je v tem elementu igre dosegla tri točke. V napadu je bila nezaustavljiva Črnogorka Ksenija Ivanović, ki je bila z osmimi točkami najbolj učinkovita igralka uvodnega niza. Vendar pa je začetek niza pripadel Kamničankam, saj so ob drugem tehničnem odmoru z asom Katje Mihevc vodile za štiri točke, pred vstopom v končnico pa je bilo še 19:17 za gostujočo ekipo. Toda na servis Bodnarjeve so Madžarke prišle do preobrata, saj so dosegle zadnje štiri točke, niz pa je z blokom končala Eszter Pekarik.

Tudi v drugem nizu so bile boljše varovanke italijanskega trenerja Alberta Solominija, pri katerih je bila še naprej najbolj učinkovita Ivanovićeva, zato pa so kamniške odbojkarice zaigrale bolje v bloku, stekel jim je tudi servis, kljub temu pa so ob prvem in drugem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke. Pred vstopom v končnico so se z dvema zaporednima asoma Katje Mihalinec domačinkam približale na dve točki zaostanka (16:18), v končnici pa so spet popustile in Ivanovićeva je z asom domači ekipi priborila vodstvo z 2:0 v nizih.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so bile večinoma v vodstvu kamniške odbojkarice, ki so po uspešnem napadu Pie Blažič domači ekipi pobegnile za štiri točke (10:6). Vendar pa nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, kajti že na 13. točki sta bili ekipi spet skupaj. Nato sta se ekipi menjavali v vodstvu, bolj zbrane pa so bile v končnici branilke naslova v srednjeevropski ligi, ki so izkoristile nekaj zaporednih napak Kamničank in se z asom Bodnarjeve veselile zmage.


Odbojkarji s točko korak bližje cilju

Odbojkarji Calcit Volleyja so v Pliberku na prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige izgubili z domačo ekipo Posojilnica Aich/Dob z 2:3 (23, 18, -19, -19, -14). Kamničani so se sicer že uvrstili na zaključni turnir, v soboto ob 19. uri pa se bodo pomerili še z madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarcika.

Posojilnica Aich Dob – Calcit Volley  3:2  (-23, -18, 19, 19, 14)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 350, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Posojilnica Aic/Dob: Siewierski 7, Petraš 23, Hruška 13, Krol 18, Steiner (L), Michel 1, Vuorinen, Rainer 1, Pušnik, Wiese 19, Koncilja. Trener: Matjaž Hafner.

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Golob (L), Novljan 15, Ratek, Gil 12, Vidmar 11, Okroglič 12, Štalekar 67, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 1, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Pred začetkom letošnje sezone sta se ekipi Posojilnice Aich/Doba in Calcit Volleyja že pomerili na pripravljalnem turnirju za pokal Kamnika. Takrat so bili boljši varovanci slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja, ki bodo 9. in 10. marca tudi domačini zaključnega turnirja letošnje srednjeevropske lige. 

Med tednom so kamniški odbojkarji v domačem prvenstvu morali še tretjič v letošnji sezoni priznati premoč ACH Volleyju, vendar so na trenutke prikazali dobro igro, ki so jo prikazali tudi v večjem delu uvodnega niza v Pliberku. Po zaslugi Primoža Vidmarja, ki je dosegel štiri zaporedne točke, so domačinom pobegnili na 10:7, tri točke prednosti pa so imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. Z blokom Lukasza Wieseja so domačini pred vstopom v samo končnico niza povedli z 22:21, toda po seriji lastnih napak domače ekipe so se vodstva z 1:0 veselili Kamničani.

V drugem nizu je ves čas prevladovala kamniška ekipa, ki je bila veliko boljša predvsem v bloku. Prav z asom Radoslava Gila, ki je v četrtek slavil svoj 21. rojstni dan – v soboto pa bo 21 let star Jure Okroglič – so Kamničani domačinom pobegnili za sedem točk (15:8). Še bližje uspehu so bili po bloku Žana Novljana, saj je bilo na semaforju že 19:11 za Calcit Volley, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil Vidmar.

Po dobri igri v drugem nizu so v tretjem kamniški odbojkarji popolnoma popustili. Predvsem to velja za sprejem in napad, v bloku pa nikakor niso zaustavili razigranega Michala Petraša, ki je bil zanje nerešljiva uganka. Do odločilne prednosti so odbojkarji iz Doba prišli na servis Michala Hruške, ko so prednost dveh točk (15:13) povečali na plus sedem (20:13), ki so jo ohranili do konca niza.  

Tudi v tretjem nizu so Kamničani nadaljevali s spremenljivo igro. Z dvema napadoma Wieseja so domačini prišli do treh točk prednosti (10:7), takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Jure Okroglič izenačil na 17:17, je vse dišalo po preobratu, toda po polminutnem odmoru je ekipa Posojilnice Doba dosegla štiri zaporedne točke, vse dvome o zmagovalcu četrtega niza pa je z asom rešil Hruška.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v petem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, po menjavi strani pa so domačini prvi povedli z dvema točkama prednosti (9:7). Na enajsti točki so kamniški odbojkarji z blokom Okrogliča izid spet izenačili, z napadom Saše Štalekarja pa so povedli s 13:12, a so bili v končnici bolj zbrani varovanci Matjaža Hafnerja, ki so se veselili dveh točk, medtem ko je Calcit Volley osvojil eno in bo v soboto moral premagati Kazincbarciko, da se bo na zaključnem turnirju v polfinalu izognil ACH Volleyju.  

Omeniti velja kar 12 točk kamniškega organizatorja igre Radoslava Gila, ki se je izkazal s petimi asi in sedmimi točkami v napadu, v bloku pa sta bila s po petimi najboljša Sašo Štalekar in Jure Okroglič. V domači ekipi je bil najboljši Michal Petraš s 25 točkami.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice