Mali grad

Do tretje zmage v petih dneh

15.01.2020

 

Do tretje zmage v petih dnehOdbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (16, 18, 22). Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničanke igrale že v petek, ko bodo ob drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije ob 20. uri v Kamniku igrale s SIP Šempetru. V prvi tekmi, ob 17. uri, se bosta pomerili ekipi Nove KBM Branika in Luke Kopra.

Calcit Volley – ATK Grosuplje  3:0 (16, 18, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Milojević (Ljubljana), Perčič (Kmnik).

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik 1, Mihevc 4, P. Marušič 11, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 7, Brulec Kostić 12, Zatković 2, Janežič (L), Charuk, Jerala 6, Kaker 7. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 3, Kogelnik 5, Trunkelj1, Kobilca (L), Bevc, N. Kukman 2, I. Kukman, Ahlin 6, Čotar 10, Lenart 3, Čož , Mijoč 8, Pucelj. Trener: Simon Krakar.

Aktualne slovenske pokalne prvakinje, ki bodo konec tedna pred svojimi navijači gostile zaključni turnir, so v prvi letošnji domači tekmi pričakovano premagale Grosupeljčanke. Za Kamničanke je bila to tretja tekma v petih dneh, tudi ta pa se je končala z njihovo zmago. Deveto letošnjo v državnem prvenstvu, z njo so se učvrstile na drugem mestu, prvi vrhunec sezone pa bo zanje konec tedna, ko bodo gostile zaključni turnir pokala Slovenije. V polfinalu se bodo pomerile s Šempetrankami, ki so jih minuli petek premagale v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva. 

V prvem nizu sta bili ekipi izenačeni le do devete točke, do odločilne prednosti pa so domače odbojkarice prišle predvsem po zaslugi dvojca Tina Kaker in Ana Marija Vovk, ki sta imeli največ zaslug za šest zaporednih točk Kamničank, sedmo, za vodstvo s 16:9 pa je dodala še kapetanka Olivera Brulec Kostić. Čeprav je gostujoči trener Simon Krakar nalet domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnim odmorom in dvema menjavama, se mu to ni obrestovalo, kajti po dveh zaporednih blokih odlične Kakerjeve je bilo že 19:10 za Calcit Volley. Niz je končala Brulec Kostićeva.

Tudi v drugi niz so Kamničanke vstopile zavzeto, prevladovale so v bloku in prav v tem elementu igre je Kakerjeva svoji ekipi zagotovila štiri točke prednosti (11:7). Z asom Mance Lenart so se jim gostje sicer še približale na dve točki zaostanka (9:11), bilo je tudi še 10:12, toda po novem bloku, tokrat Polone Marušič, so Grosupeljčanke zaostajale za sedem točk (10:17). S tem je bil tudi drugi niz dokončno odločen, vodstvo z 2:0 pa je potrdila Polona Marušič.

Gladko dobljena niza nista uspavala domače ekipe, ki je tretji niz začela zavzeto, po treh lastnih napakah gostij povedla s 13:6, nato pa je sledil manjši padec zbranosti na sprejemu, kar so Grosupeljčanke. Z uspešnim napadom Anamarije Ahlin so se Kamničankam približale na dve točki zaostanka (12:14), z blokom Eve Kogelnik pa so izid na 18. točki tudi izenačile. Toda po polminutnem odmoru so se domače odbojkarice le zbrale in v končnici niso dovolile preobrata. Prvo zaključno žogo je izkoristila Manja Jerala.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne glede na nasprotnice smo odigrali korektno tekmo. Takšno tekmo smo pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije tudi potrebovali. Vse, ki so stopile na igrišče, so igrale, kot smo se dogovorile, tako da nimam česa dodati. Do tekme s Šempetrankami imamo dva dni, da se nanje v miru pripravimo, vemo pa, da nas v polfinalu pokala čaka vse prej kot lahko delo.«


<< Nazaj | Novice