Mali grad

Do popolnega preobrata ni prišlo

25.11.2017

 

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige v domači dvorani izgubili proti Mladost iz Zagreba z 2:3 (-26, -23, 18, 20, -12). V petek se bosta v Kamniku pomerili ekipi Mladosti in Spartaka Myjave, v nedeljo pa bodo med sabo igrali aktualni slovenski pokalni zmagovalci in slovaški odbojkarji. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

Calcit Volley – Mladost Zagreb  2:3 (-26, -23, 18, 20, -12)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Isajlović, Milić (oba Avstrija).

Calcit Volley: Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek 2, Gil 7, Vidmar 16, Okroglič 13, Štalekar 16, Kvas 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 13. Trener: Gašper Ribič.

Mladost Zagreb: Jurić, Nikačević 4, Mitrašinović 4, Bakonji, Sedlaček 19, Šarčević – libero 1, Hanžić 3, Prlić 31, Marelić 10, Krnić 2, Brčić, Dukić 12. Trener: Ljubomir Travica.

Varovanci Gašperja Ribiča niso imeli ravno veliko časa, da bi objokovali sredin poraz v osmem krogu domačega prvenstva, ko so brez Maxsona Pereire, ki danes praznuje svoj 29. rojstni dan, morali priznati premoč Panvite Pomgrada. Že danes so se na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige pomerili z Mladostjo iz Zagreba, ki je bila pred to tekmo mesto za Kamničani. V petih tekmah so Zagrebčani trikrat zmagali, dvakrat pa izgubili, medtem ko so kamniški odbojkarji nanizali štiri zmage v štirih tekmah.

V prvem nizu so prvi do prednosti štirih točk prišli gostje, ki so po bloku Sandra Dukića povedli z 11:7, tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja pa so Zagrebčani dosegli še dve zaporedni točki. Na drugi tehnični odmor so gostje odšli z visoko prednostjo osmih točk, vendar jim to še ni zagotavljalo zmage v uvodnem nizu. Z asom Jureta Okrogliča so se jim domačini približali le na točko zaostanka (17:18). V napeti končnici pa je bila spet bolj zbrana ekipa, ki jo vodi Ljubomir Travica, Kamničani so najprej rešili tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, nato sami imeli eno, peto pa so Zagrebčani, pri katerih je Marko Sedlaček dosegel kar devet točk, le izkoristili.

Kamničani, ki so imeli v prvem nizu težave z učinkovitostjo v napadu, gostje so osem točk dosegli z blokom, tudi v drugem nizu v tem elementu igre niso bili najboljši. Po vodstvu z dvema točkama ob prvem tehničnem odmoru so ob drugem vodili le za eno, z dvema zaporednima asoma Radoslava Gila pa je bilo pred vstopom v končnico niza 19:16 za domačo ekipo. Na 21. točki je po napaki Primoža Vidmarja sledilo izenačenje, v še eni izenačeni končnici pa so bili boljši Zagrebčani, ki so preko razpoloženih Krešimirja Prlića in Marka Sedlačka s prvo zaključno žogo povedli z 2:0 v nizih.

Z dobrimi servisi, najprej Gila, potem še Primoža Vidmarja, so Kamničani na začetku drugega niza povedli s 6:1, prednost petih točk pa so ohranili tudi ob odhodu na prvi tehnični odmor. Tudi do drugega tehničnega odmora, nanj so odšli s prednostjo osmih točk, so bili domači odbojkarji boljši nasprotnik. V napadu so bili končno bolj učinkoviti, popravili so igro v bloku in obrambi, kar ji je prineslo vodstvo z 21:11. Niz je končal Vidmar

Tudi četrti niz je imel podoben začetek kot tretji, saj so domači odbojkarji na servis Gila povedli s 4:0. Zagrebčani, ki so v prvih dveh nizih z blokom dosegli 11 točk, niso več našli orožja za vse bolj razigrane domače odbojkarje, ki so po napadu Vidmarja pobegnili že za devet točk (15:6). Vse bolj je bilo jasno, da bo zmagovalca dvoboja odločal peti niz, kajti Kamničani, ki so prevladovali v vseh elementih igre, z izjemo končnice niza, ko so izkoristili šele četrto zaključno žogo, niso popuščali, do izenačenja v nizih pa so prišli po napaki na servisu Kruna Nikačevića.

V izenačenem petem nizu so Kamničani do menjave strani kar šest napadov zaključili s prvim tempom, vendar so ob njej vseeno zaostajali za točko. Takoj po menjavi strani so gostje dosegli še eno točko, kar jim je ob odličnem Prliću zadoščalo za minimalno zmago.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice