Mali grad

Dnevni center Štacjon obiskale prostovoljke iz Škofje Loke

18.05.2016

 

Dnevni center Štacjon obiskale prostovoljke iz Škofje LokeV sredo, 11. maja 2016, so bili potniki Dnevnega centra Štacjon počaščeni z obiskom enajstih prostovoljk iz Škofje Loke. Prostovoljke opravljajo svoje poslanstvo pri Območnem združenju Rdečega križa v Škofji Loki, kjer deluje osem skupin in v Centru slepih in slabovidnih Škofja Loka, kjer so štiri skupine za samopomoč. Koordinatorka pri Območnem združenju Rdečega križa Marija Kastelec je skupino prostovoljk pripeljala v Kamnik z namenom, da si ogledajo kamniške znamenitosti, strokovni del izleta pa je povezala z ogledom našega dnevnega centra.

Predstavili smo jim naš dnevni center, povedali komu je namenjen, od kdaj deluje in predvsem, kako se naši uporabniki zaposlijo v času, ko so prisotni v dnevnem centru. Govorili smo o strokovni podpori našim uporabnikom in o celostni obravnavi na vseh področjih, predvsem o sodelovanju z zdravstvenimi službami in koordinatorjem obravnave v skupnosti, ter o načinu dela s skupino in s posameznikom. Namen našega delovanja so doseženi cilji, in sicer samostojno delovanje uporabnikov pri dnevnih obveznostih, dobro počutje in asertivnost uporabnikov, da se lahko vključujejo v družbo in si gradijo svojo socialno mrežo.

Razkazali smo jim naše prostore in izdelke, ki so jih uporabniki izdelovali skozi različne delavnice celo leto, med samim obiskom je potekala slikarska delavnica, tako so obiskovalke lahko spremljale ustvarjalnost naših uporabnikov. Pohvalili smo se tudi s sodelovanjem prostovoljcev, ki so trenutno v dnevnem centru štirje in bogatijo dopoldanski čas naših uporabnikov.

Prostovoljke so bile nad našim dnevnim centrom in njegovim delovanjem navdušene, naše gostoljubje pa so nagradile z darilom, izdelkom iz rok koordinatorke Marije, ki je odlična klekljarica. Dogovorile smo se, da se še srečamo in nadgradimo naše poznanstvo.

Besedilo in fotografiji: Lidija Kos, vodja Dnevnega centra Štacjon


<< Nazaj | Novice