Mali grad

Dnevni center Štacjon obeležil mednarodni dan duševnega zdravja

15.10.2013

 

Mednarodni dan duševnega zdravja obeležujemo vsako leto desetega oktobra. Ob tej priložnosti z različnimi dogodki in akcijami opozorimo na problematiko s katero se srečujejo osebe s težavami v duševnem zdravju, pa tudi na primere dobro prakse, ki kažejo na to da so vsi, ki živijo in se soočajo s posledicami duševne bolezni Zmagovalci.  

Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik – Štacjon je letos  svetovni dan duševnega zdravja obeležil tako, da se je prvič udeležil tradicionalnega nogometnega turnirja, ki ga je organiziralo društvo Altra – Odbor za novosti v duševnem zdravju, organizacija z dvajsetletnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja v skupnosti. Na turnirju v Prevaljah na Koroškem so se zbrale vse organizacije iz Slovenije, ki že vrsto let uspešno izvajajo različne programe kot so dnevni centri, stanovanjske skupine, svetovalnice za ljudi z dolgotrajnimi in občasnimi težavami v duševnem zdravju.

Dnevni center Štacjon je na nogometnem turnirju sodeloval z navijaško skupino in v športnem duhu navijal za vse udeležence. Dogodka se je udeležilo tudi šest nogometnih ekip, od katerih je vsaka odlično zastopala svojo organizacijo. Tako nogometaši kot navijači smo se po odigranih tekmah okrepčali z golažem, nato pa je sledila slovesna podelitev pokalov in priznanj ter sproščeno praznovanje. 

Dogodek je imel športno noto, a kot je že v vabilu zapisal organizator, tekmovalni vidik ni bil v ospredju, ampak je bila rdeča nit dogodka obeležba svetovnega dneva duševnega zdravja s športnim udejstvovanjem, dobro voljo, druženjem, povezovanjem in ozaveščanjem javnosti o socialnovarstvenih programih na področju duševnega zdravja v Sloveniji.

Besedilo in fotografije:  Anja Koželj, univ.dipl.soc.del., vodja Dnevnega centra Štacjon


<< Nazaj | Novice