Mali grad

Dnevni center Štacjon

29.05.2012

 

"Dnevni center Štacjon obstaja že od januarja 2012. Tja hodim, ker se družimo, spoznavamo druge ljudi, se učimo gospodinjskih spretnosti, imamo organizirane različne vrste delavnic, kjer izdelujemo posodice, pepelnike, voščilnice, nakit, gobice, srčke, magnete, slikamo slike, pletemo,… Hodimo tudi na sprehod po gozdu in po mestu, učimo se kako se urejajo uradne stvari na banki, občini, Centru za socialno delo,… V spomladanskem času nabiramo tudi regrat in rože, skrbimo za pa tudi za urejenost Parka Evropa. Šli smo tudi na izlet v Ljubljano, na Ljubljanski grad, kjer smo se naučili vse o zgodovini gradu in Ljubljane. Prejšnji teden pa smo šli tudi v živalski vrt." Takole je svoje misli strnila ena izmed uporabnic Dnevnega centra Štacjon.

Kot že rečeno, je Dnevni center odprt že od januarja. Zaradi svoje lege in same zgodovine stavbe, smo ga poimenovali enostavno kar »Štacjon«. V Štacjon se uporabniki dnevno vračajo, ker pa so tako pridni in vztrajni, smo naredili že marsikaj. Več kot besede, lahko povedo utrinki naših delovnih dni.

Izdelovanje rožnih vrtiljakov iz teratona zahteva veliko potrepljenja, vztrajnosti, fine motorike in domišlije.

Fimo masa omogoča izdelavo nakita, magnetkov in ostalih okraskov na dokaj enostaven način. Zelo enostavno je mešanje različnih barv, ki se na končnem izdelku prelivajo med sabo in ustvarijo posebno lep učinek. Pri izdelavi tovrstnih izdelkov je potrebna samo velika mera dobre volje in neustavljive domišlije.

Ob veliki noči smo dali velik poudarek na starih običajih - barvanju pirhov in peki sladkih dobrot.

S pomladjo prihaja v naš park vedno več obiskovalcev in tudi dogajanj in prireditev je vedno več, zato je potrebno, da sta tako park, kot tudi postaja vedno urejena. Radi pomagamo pri urejanju tako parka, kot postaje. Delo smo vzeli resno in ga z odgovornostjo radi opravljamo vedno kadar se le ponudi možnost

Kjub vsemu delu, ki ga imamo in neustavljivi domišliji, ki samo čaka, da pride na dan in se izrazi preko naših izdelkov, pa je potrebno, da si vzamemo čas tudi za sprostitev in rekreacijo. Radi gremo na sosedov travnik, obiskujemo okoliške gričke, znane in tudi nepoznane kotičke našega Kamnika. V tem času pa smo si tudi privoščili že kar dva izleta v Ljubljano, kjer smo prvič obiskali Ljubljanski grad in drugič živalski vrt.

Seveda si želimo še veliko ustvarjalnih dni, ki nam omogočajo, da izrazimo svojo kreativnost z našimi čudovitimi izdelki in tistih prav posebnih dni, ko si privoščimo izlet kam bolj daleč ali pa samo sladoled v domačem mestu.

Vse, ki pa vas zanima, kako poteka naš dan in naše delo, vsi skupaj vljudno vabimo, da nas obiščete.

Besedilo in fotografije: Maja Drole in Brigita Artiček, Dnevni center Štacjon


<< Nazaj | Novice