Mali grad

Dnevni center Društva staršev otrok s posebnimi potrebami na novoletnem vrtiljaku

18.12.2017

 

V Dnevnem centru se nam je v zadnjih dneh poslavljajočega se leta dogajalo res veliko.

V drugem tednu decembra smo vrata na široko odprli morebitnim in vabljenim obiskovalcem. Povabili smo jih na druženje ob čaju, kavi ter pecivu, pripravljenem v naši kuhinji. Kdor je želel (in si morda še želi), je lahko ob prostovoljnem prispevku s seboj odnesel tudi izdelek ali dva. Uporabniki smo sami izdelali tudi koledar z avtorskimi fotografijami. Zadnje prikazujejo naš  ljubi, domači Kamnik v letnem preletu.

Ob Dnevu odprtih vrat se je na steni odvrtel prikaz letošnjega dogajanja v Centru. Obiskovalci so lahko videli, da v naših prostorih uporabniki z navdušenjem skuhamo, zmešamo in spečemo kaj novega in se predajamo novim okusom. Redno nas je obiskovala predana gospa Helena Sterle, ter nam vsakič predala nova in nova znanja o ročnih spretnostih. Izpod naših rok so prihajala oblačila iz plastičnih vreč, šopki papirnatih in jesensko listnih rož. Tekom leta smo se odpravili na izlet v Izolo,  Bistro, Arboretum Volčji potok in še kam, ali pa je izlet pripeljal k nam goste, kot je na primer kuža Bach z lastnico iz društva Tačke pomagačke. Dneve so nam v odhajajočem letu v popestrili tudi prostovoljci. To nam je bilo še posebej všeč!

Na dan, ko nas je v prostorih Občine Kamnik v zadnjih dneh sprejel župan, smo se odpravili tudi v kamniški Center za socialno delo. Tudi tu so nas sprejeli z največjo prijaznostjo in nam nadvse zanimivo prikazali delo, ki poteka v Centru.

Hvala vsem, ki nas podpirate, razumete in obiskujete.  S tem nam lajšate življenje, ga delate lepšega in svetlega. Oplemeniteni s tem ga tudi mi svetlimo drugim.

Lepe praznike in srečno novo leto želimo vsem iz Dnevnega centra


<< Nazaj | Novice