Mali grad

Dnevi pohodništva v Tuhinjski dolini

23.09.2015

 

Od petka, 18. 9. 2015, do nedelje, 20. 9. 2015, je v Termah Snovik potekal prvi pohodniški vikend. Uvod v pohodniški vikend se je začel v petek, ko smo se odpravili po Palčkovi poti, kjer je tudi potekal predstavitev nordijske hoje.

V soboto, 19. 9. 2015, je potekal pohod »iz vasi do mesta«. Od Term Snovik smo se odpravili proti Budnarjevi domačiji, kjer nas je čakala prava pojedina in predstavitev hiše s črno kuhinjo. Zaradi slabega vremena, smo se odločili, da se vrnemo v Terme Snovik.  

V sodelovanju z Turističnim društvom Tuhinjska dolina smo se v nedeljo odpravili na Menini planino. Kljub nekoliko slabši vremenski napovedi se je zbralo lepo število oseb, ki so se podale na šest urno pot. Mimo Hruševke v Ravne in naprej na Prevalo, kjer je bil prvi postanek. Po krajšem prestanku so se pohodniki napotili po markirani poti, ki vodi s Črnivca do doma na Menini planini. Na cilju so bili vsi pohodniki nagrajeni s soncem in odličnim obrokom v Jožetovem kozolcu.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo in vas vabimo na tekaški vikend, ki bo 10. 10. 2015 do 11. 10. 2015 v Termah Snovik.

Besedilo in fotografiji: Bernard Jarc, Terme Snovik


<< Nazaj | Novice