Mali grad

Dirka za sneto skero Razpetu in Albanesejevi

21.04.2015

 

V soboto, 18. aprila 2015, je kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team gostil prvo dirko serije SloEnduro 4fun. S starta se je, kljub nizkim temperaturam, dežju in blatu, pognalo 68 tekmovalcev, v takšnih razmerah pa sta bila najboljša Tadej Razpet iz Pedal Racing in Italijanka Giulia Albanese iz U.C. Caprivese.

Razpet je bil v prvi in drugi etapi drugi najhitrejši in se prebil v vodstvo, ki mu ga do konca ni odvzel nihče več, tudi zaradi vse slabših razmer na progi. Drugi je bil na koncu Nejc Huth iz Energijateam.com, ki je za zmagovalcem zaostal štiri sekunde, tretji pa še en član domžalske ekipe Tomaž Oražem.

Za Albanesejevo, ki je bil najboljša že na dirki v Trstu, je končala Avstrijka Fleur Jeanquartier, omenjeni sta bili tudi edini tekmovalki.

Najboljši mladinec je bil Grega Žvan (MBKsportR.si), v kategoriji master 2 je zmagal Hrvat Andrej Stroj (BK Opušteno), v kategoriji master 1 pa Jaka Tancik (Energijateam.com), ki je dobil tudi nagrado za največ opravljenih voženj na drugi trasi, prevozil jo je petkrat. V kategoriji HOBI je slavil Avstrijec Martin Obernaus.

Iz vrst Calcit Bike Teama jih je bilo na startu pet. Miha Spruk je bil 27., tik za njim je končal Mohor Vrhovnik, Jan Balantič je bil 30., Grega Bernot pa 31. Rok Traven ni končal dirke.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice