Mali grad

Dirka slovenskega pokala v olimpijskem krosu in Vojaško svetovno prvenstvo

08.05.2018

 

Dirka slovenskega pokala v olimpijskem krosu in Vojaško svetovno prvenstvoBliža se 21. Kamniški kros, ki ga 12. in 13. maja prireja kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team. Gre za mednarodno dirko UCI C.1 za člane, mlajše člane in mladince. Letos bo Calcit Bike Team skupaj s Slovensko vojsko v sklopu Kamniškega krosa na novi progi gostil še Vojaško svetovno prvenstvo.

Za razliko od prejšnjih let bo dogodek dvodneven. V soboto, s startom ob 10. uri, bodo nastopile mlajše kategorije na dirkah za slovenski pokal SloXcup, v nedeljo, s startom ob 9. uri in 11. uri, pa člani, mlajši člani, mladinci, amaterji in veterani ter za konec, ob 14. uri, še vojaki na vojaškem svetovnem prvenstvu. Start in cilj sobotne tekme bo na Žalah, nedeljske pa na Glavnem trgu v središču Kamnika.

Druga novost se tiče proge. Ta v teh dneh doživlja skrbno načrtovano prenovo, za katero skrbijo člani Calcit Bike Teama in drugi podporniki. Polovica trase bo nova, zgradili so denimo nov most, postavili bodo še manjše objekte, poslovili pa so se od legendarnega spusta po skakalnici, kjer se je vsako leto zbralo ogromno navijačev. Vožnja po trasi še ni dovoljena, kogar pa bo vseeno premagala radovednost, gre na progo na lastno odgovornost in mora biti previden ter prednost prepustiti sprehajalcem. Na progi bodo dela potekala vsaj do konca aprila.

Potekajo tudi zadnja usklajevanja okrog zapor ulic in cest po Kamniku, kjer bo potekala dirka. Prireditelji prosijo vse meščane in navijače, da bodo upoštevali navodila redarjev in bodo v času prireditve, predvsem v nedeljo, strpni. V prihodnjih dneh bomo objavili podrobnosti, ki se tičejo zapor cest in ulic, urnika tekmovanja, vojaškega prvenstva, tekmovalcev in proge.

Več informacij

Sprememba prometnega režima - POPOLNA ZAPORA

Predlagatelju KD CALCIT Kamnik, Cankarjeva c. 3, 1240 Kamnik se dovoljuje zaradi »kolesarske dirke z gorskimi kolesi in svetovnega vojaškega prvenstva v gorskem kolesarstvu« izvesti začasno spremembo prometnega režima. Začasna sprememba prometnega režima – popolna zapora se bo izvedla v soboto, 12. maja 2018, in v nedeljo, 13. maja 2018. 

Sobota, 12. maj 2018

Popolna zapora se bo izvajala v intervalih do 60 min:

Nedelja, 13. maj 2018

Popolna zapora se bo izvajala v intervalih do 60 min:

PARKIRIŠČA od sobote, 12. 5. 2018, od 7. ure do nedelje, 13. 5. 2018, do 16.30:

SPUSTITEV DVIŽNEGA STEBRIČKA na Kolodvorski ulici v nedeljo, 13. 5. 2018, od 7. ure do 16.30.

OPOZORILO


<< Nazaj | Novice