Mali grad

Dijaki DZ TAK Celovec in ŠC PET Ljubljana obiskali Kamnik

28.09.2014

 

V tem tednu smo na Srednji tehniški in strokovni šoli šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (ŠC PET) Ljubljana gostili deset dijakov iz Dvojezične zvezne trgovske akademije (DZ TAK) iz Celovca v spremstvu profesorice Tanje Voggenberger. Dijaki so bili vključeni v projekt mobilnosti Leonardo da Vinci, v katerem sodelujejo tudi dijaki naše srednje šole, ki so bili na izmenjavi v Celovcu aprila 2014.

Ena izmed dejavnosti, ki smo jih ponudili našim gostom, je bil tudi obisk Kamnika z vlakom, pod vodstvom mentorice projekta in vodje skupine Marije Schnabl in direktorice ŠC PET Ljubljana dr. Tatjane Novak.

Obisk smo pričeli v prostorih Občine Kamnik, kjer nas je prijazno sprejel gospod župan Marjan Šarec in nam predstavil Občino. V nagovoru je poudaril, da je vesel, da so dijaki z avstrijske Koroške obiskali to lepo mesto. Dijak Dvojezične zvezne trgovske akademije iz Celovca Fabijan Smolnik je predstavil svojo šolo ter dijake, ki sodelujejo v tem projektu.

Na srečo nam je bilo vreme na prvi jesenski dan naklonjeno, zato smo lahko z gospodom županom naredili spominsko fotografijo.

Vodenje po Kamniku je prevzel turistični vodnik Luka Schnabl, ki nam je razložil zgodovino mesta, zanimivosti v povezavi z življenjem meščanov in okoličanov ter druge kulturne in naravne znamenitosti.

Za sodelovanje se najlepše zahvaljujemo gospodu županu Marjanu Šarcu in Luki Schnablu za prijetno in zanimivo vodenje po mestu Kamniku.

Mentorica projekta: Marija Schnabl, STSŠ ŠC PET Ljubljana


<< Nazaj | Novice