Mali grad

Deseta »Maistrova podoknica« Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost

28.03.2013

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Društva general Maister Kamnik Ivanom Miroslavom Sekavčnikom udeležil tradicionalne, letos že desete »Maistrove podoknice« Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost.

Zbrane je v imenu zbora pozdravil član DKD Solidarnost Mavricij Košir, ki se je zahvalil občinski upravi, da je po dolgih letih našla skupni jezik z Župnijo in uredila status lastništva nad objektom ter izrazil veselje nad izvajanem ureditve Spominske sobe Rudolfa Maistra.

»Rudolf Maister je bil nedvomno eden izmed ljudi, ki so vedeli kaj je lasten narod, kaj je pravica naroda do svoje države, da živi na svojem ozemlju, da govori, poje, piše ali pa se žalosti v svojem jeziku. Spoštovani, iskreno vam čestitam ob jutrišnjem prazniku občine Kamnik in upam, da se jeseni spet vidimo tukaj ob odprtju Spominske sobe Rudolfa Maistra,« pa so bile besede župana Marjana Šarca, ki se je skupaj s predsednikom Društva general Maister Kamnik Ivanom Miroslavom Sekavčnikom zahvalilMoškemu pevskemu zboru DKD Solidarnost za njihov doprinos k ohranjanju spomina na velikega človeka, generala Rudolfa Maistra.

Predvečer rojstnega dne generala, pesnika, borca za severno mejo in rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova in hkrati dneva občine Kamnik smo tako sklenili z Maistrovimi pesmimi v izvedbi Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost pod vodstvom Marka Tirana.


<< Nazaj | Novice