Mali grad

Delo župana kar 74% anketirancev ocenjuje kot uspešno

23.03.2010

 

Občina se je v mesecu februarju odločila za izdelavo javnomnenjske raziskave, s katero smo želeli pridobiti mnenja občanov o uspešnosti delovanja Občine Kamnik v zadnjih 16 letih. Telefonska raziskava je potekala med 23. in 28. februarjem med 500 naključno izbranih telefonskih naročnikov, občanov.

Rezultati javnomnenjske raziskave pokazali, da sta skoraj dve tretjini občanov mnenja, da je občina Kamnik v minulih šestnajstih letih napredovala, delo župana kar 74 % anketirancev ocenjuje kot uspešno.

Skoraj dve tretjini anketirancev sta mnenja, da je občina Kamnik v minulih šestnajstih letih napredovala, slaba petina je mnenja, da je nazadovala, šestina pa meni, da je ostala na enakem. Ko pa gre za zadnja štiri leta je 45 % anketirancev mnenja, da je občina napredovala, 29,6 % je mnenja, da je ostala na enakem in 19,6 % meni, da je nazadovala.

Delo župana Toneta Smolnikarja anketiranci ocenjujejo kot dobro - kot uspešno ga ocenjuje 74,0 % anketirancev, kot neuspešno pa 23,2 %. Med anketiranci, ki delo župana ocenjujejo negativno, je še največ takšnih, ki menijo, da ne dela v interesu občine, da je predolgo na funkciji in da ni izpolnil predvolilnih obljub. Kot največji županov uspeh so anketiranci navedli urejanje cestne infrastrukture, sledijo tisti, ki so navedli čistočo mesta in stanovanjsko problematiko. Največ anketirancev si bo županovanje Toneta Smolnikarja pomnilo po njegovi dostopnosti za ljudi, po ureditvi cestne infrastrukture v občini in po urejanju stanovanjske problematike.

Če bi jih župan povprašal po mnenju ali naj ponovno kandidira ali ne, bi mu 44% anketirancev svetovalo naj kandidira, 43,6 pa mu tega ne bi svetovalo. Dobra desetina je neodločnih. Da ponovno kandidira, bi mu svetovalo največ žensk, starejših, poklicno izobraženih, nezaposlenih, volilcev iz VE 1 in pristašev Liste Toneta Smolnikarja, Zares in NSi.

Kot trenutno najhujši problem v občini so anketiranci navajali zaposlitvene možnosti, urejenost vrtcev in šol ter cestno infrastrukturo in gospodarstvo.

Ogled celotne javnomnenjske raziskave
Anketa celota


<< Nazaj | Novice