Mali grad

Delegacija mesta Petra, zaščitnega znaka Jordanije, na obisku občine Kamnik

17.03.2015

 

Dopoldan je deset članska delegacija mesta Petra, zaščitnega znaka Jordanije, obiskala občino Kamnik. V sejni sobi občinske stavbe so goste sprejeli župan Marjan Šarec, podžupan Matej Slapar in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Te dni se v Sloveniji in na Hrvaškem mudi deset članska delegacija jordanskega mesta Petra, enega glavnih biserov Jordanije. Njihov namen je spoznati najpomembnejše turistične točke v Sloveniji in Zagrebu (v naslednjih dneh se bodo sestali tudi z županom Ljubljane in Zagreba), mesto Kamnik pa so si želeli spoznati, saj ime Petra pomeni kamen. Kot je v pogovoru povedal lastnik potovalne agencije Petra Voyage Tours Khaled Al Nawafleh vidi v mestih možnost povezovanja, saj imata poleg imena še veliko skupnega, kot so naravne lepote, mir, bogato kulturno dediščino. Poleg lastnika potovalne agencije so delegacijo predstavljali še županov namestnik in finančni svetovalec, županov asistent, hotelirji, novinar, lastnik revije Slovenian traveller Sebastjan Hočevar ter Manica Irt. Slednja sta bila glavna pobudnika, da se je delegacija pravzaprav odzvala povabilu v Slovenijo, za promocijo kamniške občine pa je v celoti poskrbela Manica Irt.

Župan Marjan Šarec jim je izrekel dobrodošlico in na kratko orisal zgodovino našega mesta, nekaj besed pa je namenil še turističnim točkam širšega območja občine Kamnik. Izpostavil je lepote Kamniško-Savinjskih Alp in edinstveno Veliko planino, botanični park Arboretum Volčji Potok v povezavi z Golfom Arboretum, Naravni zdravilni gaj Tunjice, najvišje ležeče terme, Terme Snovik in srednjeveško mesto Kamnik, ki ga občina oživlja s številnimi prireditvami.

Gostje so nato krenili proti Bledu, včeraj pa so si ogledali mesto Kamnik, dolino ter izvir Kamniške Bistrice, v gostilni Pri planinskem orlu pa so jim ponudili jedi iz projekta Okusi Kamnika. 

 

 


<< Nazaj | Novice