Mali grad

Delavska hranilnica tudi v občini Kamnik

23.06.2014

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan skupaj s predsednikom uprave Delavske hranilnice d.d. Jožetom Stegnetom s slavnostnim prerezom traku odprl poslovalnico v Kamniku.

Občina Kamnik je podpisala pogodbo o sodelovanju z Delavsko hranilnico d.d. Ljubljana, ki je danes v poslovni enoti Kamnik, v prostorih Območno obrtno – podjetniške zbornice Kamnik na naslovu Tomšičeva ulica 11, pričela z rednim opravljanjem bančnih storitev in tudi z opravljanjem storitev javne blagajne.

Skladno s pogodbo bo Občina Kamnik pričela s financiranjem storitev plačevanja plačilnih nalogov oziroma bančne provizije za javne zavode, katerih ustanoviteljica oziroma soustanoviteljica je Občina Kamnik, vključeni pa so tudi koncesijski vrtci, ki opravljajo dejavnost na območju občine Kamnik. Sofinanciranje bo namenjeno le občanom občine Kamnik. Delavska hranilnica d.d. Ljubljana bo opravljanje storitev »javne blagajne« ponudila tudi ostalim podjetjem, ki občanom zaračunavajo raznovrstne storitve (komunalne storitve, elektro, idr…) tako, da bodo občani Kamnika lahko večino položnic plačevali brez provizije.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik uprave Delavske hranilnice d.d. Jože Stegne, ki je na kratko predstavil delo Delavske hranilnice d.d. in javne blagajne. Besedo je nato predal županu Marjanu Šarcu, ki je poudaril pomen konkurence med podjetji in Delavski hranilnici zaželel, da bi v naši občini našla vizijo svojega razvoja. »Veseli smo, da bo tukaj tudi javna blagajna, ki bo opravljala storitve za občanke in občane. Želim vaši banki in izpostavi Kamnik vse dobro na poti, čim manj zapletov ter zadovoljnih uporabnikov. Iskrene čestitke ob novi pridobitvi.«


<< Nazaj | Novice