Mali grad

Dedek Mraz obiskal učenke in učence Osnovne šole 27. julij Kamnik

24.12.2015

 

Dopoldan je učenke in učence obiskal dedek Mraz in jim prinesel darila ter jim zaželel vse dobro v letu, ki prihaja. Dogodku, kjer so otroci z velikim veseljem pričakali dobrega moža, je prisostvoval tudi župan Marjan Šarec skupaj s strokovno sodelavko za upravno pravne zadeve Tino Trček in z ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe.

Radoživi otroci so nam zaigrali igrico »Dedek Mraz prihaja«, kjer so glavne vloge pripadale Benjaminu Pajaliču, Anji Bergant, Žanu Antonu Štrajharju in Špeli Hribar, ob igrici pa še zaplesali in se tako veselili počitnic, ko bodo za kratek čas odmislili šolske obveznosti in se prepustili novoletnim dogodivščinam.

Ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe je ob sklepnem delu prireditve povedala: »Hvala dragi učenci, da ste nam pričarali malo zimskega vzdušja. Kajti če se ozremo skozi okno, o zimi še ni ne duha ne sluha. Na enem od roditeljskih sestankov smo rekli, da časi niso več takšni kot so bili, da starši in tudi učenci niso več takšni in pogled skozi okno nam pove, da tudi narava ni več takšna. Kljub vsemu pa vam želim, da bi bil današnji božični večer tisti pravi, takšen kot mora biti, da ga boste pričakali skupaj, v družinskem krogu, kajti to je tisto, kar šteje. Ni pomembno, kako velika je božična jelka, kako bogate so jaslice, koliko daril dobimo. Pomembna je bližina sočloveka. Naj bo ta večer kar najlepši, ne pozabite pa tudi na praznik samostojnosti in enotnosti. Bodimo ponosni na našo domovino, čeprav je včasih malce mačehovska do nas. Srečno!«

Župan Marjan Šarec pa je zbranim ob skorajšnjem zaključku leta dejal: »Lepo, da ste prišli na prireditev, na današnji 24. december, ko se vse lepo umirja, ko bomo praznovali, pozabili na vsakdanje skrbi in si bomo morda povedali tisto, kar si med letom nismo imeli časa. V tem času praznujemo tudi enega pomembnejših državnih praznikov, dan samostojnosti in enotnosti. Želim vam miru, razumevanja in sreče ter vse tisto, kar si sami najbolj želite. Vse dobro v letu 2016 in, kot je simpatično dejal eden od otrok, trudimo se. Trudili se bomo in verjamem, da uspeh ne bo izostal.«

Otrokom se danes prav nič ni mudilo domov, saj so pričakovali poseben obisk. Mednje je namreč prišel dobri stari dedek Mraz in nihče ni ostal razočaran. Dobri mož je vsem otrokom razdelil darila in jim še obljubil, da jih naslednje leto zopet obišče.


<< Nazaj | Novice