Mali grad

Dečki v mali odbojki 3. v Sloveniji

18.05.2012

 

V nedeljo 13. 5. 2012, se je na Osnovni šoli Sostro v Ljubljani odvijal finalni turnir državnega prvenstva Slovenije v mali odbojki za dečke. V bučnem, pa vendar športnem vzdušju pred polnimi tribunami so se med seboj pomerile ekipe Brezovica, Krka iz Novega mesta, Calcit Volleyball iz Kamnika in domače ekipe ACH Zmajčki.  

V prvi polfinalni tekmi, sta se pomerili ekipi ACH Zmajčkov in Calcit Volleyballa iz Kamnika. Že sam začetek tekme je dal slutiti nervozo v obeh ekipah, kajti predvsem zaradi same želje po zmagi sta naredili zelo veliko napak. Tako je bil rezultat do 7 točke še izenačen, nato pa so dečki iz Kamnika naredili 3 zaporedne napake in trener Sitar je moral pri rezultatu 11:7 vzeti že prvi timeout. Kljub predahu, pa ekipi iz Kamnika ni steklo v napadu in zato točko za točko večali zaostanek za vrstniki iz Ljubljane. Tako se je prvi set končal 25:12 v korist ACH Zmajčkov. Drugi set je postregel z bolj izenačeno igro,kjer sta obe ekipi igrali s svojima drugima postavama. Boljše pa so set začeli odbojkarji iz Kamnika, ki so prikazali predvsem borbeno in skoncentrirano igro tako v obrambi kot v napadu. Prvo občutnejšo prednost so igralci Calcita imeli pri rezultatu 13:9 in to prednost samo še poviševali do konca seta, ki so ga dobili z rezultatom 25:19 . Tretji set je tako odločal o prvem finalistu. V igro so spet vstopili najboljši igralci posameznih ekip in boljše so v zadnji set vstopili igralci Calcita, ki so povedli s 4:2. To pa je bilo tudi edino vodstvo, kajti kmalu so se pri igralcih Calcita začele vrstiti napake. Igralci ACH Zmajčkov pa so to lepo znali izkoristiti. Tako se je set, kljub menjavam igralcev pri Calcitu končal v korist ACH Zmajčkov z 25:15, s tem pa smo tudi dobili prvega finalista. Ekipi iz Kamnika pa je preostalo samo še boj za 3.mesto.

Drugo polfinale je bilo bolj izenačeno in bolj napeto med ekipama Krke in Brezovice. Tudi tu je odločal 3.set, ki pa so ga dobili igralci iz Krke predvsem po zaslugi večje motivacije in boljšega vzdušja v ekipi.

V tekmi za 3.mesto sta se pomerili ekipi iz Brezovica in Calcita Volleyballa iz Kamnika. To je bilo že njuno 4. medsebojno srečanje v tej sezoni in vedno so ga dobili igralci iz Brezovice. Zato je bila rahla psihološka prednost na strani Brezovčanov. Vendar pa se ekipa iz Kamnika ni kar tako predala. Oba trenerja sta na parket poslali njuni najmočnejši postavi. Pri Kamniku so tako začeli Podobnik, Hrovat, Forštnarič in Sadjak. Ekipi tako nista imeli nobenih presenečenj in boj za 3.mesto se je začelo. Nobena od obeh ekip si ni nabrala višje prednosti, zato je bila tekma zelo zanimiva in izenačena vse do rezultata 19:18 za Calcit. Takrat pa so igralci na strani Brezovice storili nekaj svojih napak in igralci iz Kamnika so se veselili dobljenega prvega seta z 25:19. V drugem setu so igro pri Kamničanih začeli v postavi Sojer, Jeras, Lakner in Kutnar. Ti so od samega začetka narekovali ritem igre in se predvsem po zaslugi razpoloženega Laknerja v napadu in Jerasa v bloku oddaljili od nasprotnikov z rezulatom 16:9. Vse je že kazalo da bodo dečki iz Kamnika gladko dobili tudi 2.set, vendar pa se s tem niso strinjali Brezovčani. Predvsem napake Kamničanov so pripeljale odbojkarje iz Brezovice do vodstva z 23:21. Trener Sitar je naredil menjavo, ko je zamenjal Jerasa z Finkom, in stvari so se hitro spremenile v korist Kamničanov, kjer je najprej Kutnar z močnim napadalnim udarcem zaključil napad in nato še uspešno ustavil napad nasprotnikov, ki so do konca seta nato naredili še 2.napaki. Set se je tako končal z rezultatom 25:23 za dečke iz Calcita. Tako se je slavje Kamničanov začelo ob osvojitvi 3.mesta.

Čakali smo še finale med ekipama ACH Zmajčkov in Krke, katerega so dokaj gladko dobili igralci in Ljubljane z 2:1. Za najboljše igralca turnirja je bil izbran domačin Žiga Kumer, pri Kamničanih pa je bil najboljši igralec Matija Lakner.

Za ekipo iz Kamnika so igrali : Aljaž Hrovat, Teo Podobnik, Rok Forštnarič, Matic Sadjak, Matija Lakner, Tom Sojer, David Jeras, Jakob Kutnar, Drejc Cvetko, Peter Kadunc, Jan Fink, Jaka Strajn in Marcel Loboda. Trenrja : Jure Sitar in Nika Obolnar. Vsem igralcem iskrene čestitke.

Vir: Calcit Volleyball


<< Nazaj | Novice