Mali grad

Decembrsko odštevanje v Pravljičnem Kamniku

28.12.2016

 

Občina Kamnik občanke in občane obvešča, da bo od srede, 28. decembra 2016, do ponedeljka, 2. januarja 2017, veljal spremenjen prometni režim in dopolnjena spremenjena prometna signalizacija zaradi prireditev – koncertov v sklopu decembrskih prireditev Pravljični Kamnik.

Koncerti Pravljičnega Kamnika

Večer kamniških bandov: Hulahoop, Matter, Fool Nation

Sreda, 28. december 2016, od 18. do 22. ure

Fool Nation je skupina mladih glasbenikov, ki se že od malih nog ukvarja z glasbo. Najbližje so jim zvoki rocka in bluesa z raznimi primesmi – občasno boste v njihovi glasbi prisluhnili jazz, pop in funk vložkom.
V svojem glasbenem ustvarjanju se ne omejujejo in se zato radi prepuščajo improvizacijam, kar je najbolj opazno v njihovih avtorskih delih, ki se vztrajno množijo in nadgrajujejo.

Skupina Hulahoop so Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah in Marko Klobčar na basu. Sestavljajo precej neobičajno zasedbo, katere zvočno barvitost klavirskih akordov velikokrat presekajo energični sintetizirani zvoki, ki jih odločno dopolnjuje trdna dance podlaga bobnov ter bas kitara. Prezenten ženski vokal z zapomljivimi linijami in besedilom ustvari celoto, ki tako dobi prepoznaven zven energičnega funky hard pop-a.

Kamniški trio Matter je zvok izpod kamniških gora, abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in hkrati tudi ni. Je trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in postapokalipitični »boyband«. Dacho, Tunja in Levanael postrežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem Amphibios, z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo.

Koncert: San Di EGO in SIDDHARTA

Četrtek, 29. december 2016, od 18. do 22. ure

Siddharta je svojo 20. obletnico preživela delovno. Zaprta v svoj studio je svojim poslušalcem namenila 20 novih avtorskih pesmi, ki so zapolnile albuma INFRA in ULTRA. Infra je postregla z mega hitom Ledena in njenim sledilcem Piknikom. Ultro so napovedali z Nastalo Bo in še čisto svežim Strele v maju, pri katerem so tesno sodelovali z Urbanom, legendarnim hrvaškim rockerjem, ki je s Tomijem odpel izjemen duet. Infra in Ultra sta tako kot 7. in 8. album več kot uspešno zaokrožili dvajsetletnico. Siddharta je brez dvoma izrazito koncertna skupina, ki na odru prekipeva od izjemne energije in navdušuje obiskovalce. Ravno zato se, kot so napovedali, v letu 2016 vračajo na odre, da svojo dvajsetletnico obeležijo še v živo, ob svojih zvestih poslušalcih.

San Di EGO je slovenska super hard rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni). Trenutno San Di Ego predstavljajo svojo tretjo priredbo velikega hita osemdesetih let »Touch Me« Samanthe Fox, s katerim so navdušili celo slednjo, saj se je javno odzvala in izrazila svoje navdušenje celo do te mere, da je namignila tudi željo do skupnega sodelovanja. Za skupino bo pestro tudi prihodnje leto, saj v začetku leta načrtujejo izid svojega 2. albuma.

Večer z Rock Partyzani

Petek, 30. december 2016, od 18. do 22. ure

Skupina Rock Partyzani deluje že 12 let in se je v tem času udeležila že več kot 1000 nastopov doma in v tujini. Skupino sestavlja 6 članov, njen idejni oče in vodja je Aleš Klinar- Klinči, ki ga poznamo iz skupin Martin Krpan in Agropop. Njihovi nastopi so začinjeni s posebnim šovom, prežeti z nostalgijo, patriotizmom in humorjem, nabiti z brezkompromisnim rock’n’rollom ter največjimi jugoslovanskimi, slovenskimi in svetovnimi pop hiti. Prisluhnili boste zimzelenim popevkam, najlepšim baladam ter aktualnim uspešnicam. 

Silvestrovanje z ansamblom Galop

Sobota, 31. december od. 22. ure do nedelje, 1. januarja 2017, do 1. ure

Ansambel Galop, ki prihaja iz Tunjic pri Kamniku, nas navdušuje že osmo leto. V letošnjem letu ste jih lahko opazili na kar nekaj festivalskih odrih narodno zabavne glasbe po Sloveniji, kjer so se uspešno predstavili. Z veseljem širijo priljubljenost slovenske narodno-zabavne glasbe, zato za veselje in ples poskrbijo na veselicah, porokah, rojstnodnevnih zabavah, prireditvah in drugod.

Vabljeni v Pravljični Kamnik na kamniško decembrsko odštevanje.

Spremenjen prometni režim

Začasna sprememba prometnega režima  - Pravljični Kamnik (koncerti)Občanke in občane obveščamo, da bo od srede, 28. decembra 2016, do petka, 30. decembra 2016 med 17.30 in 22. uro ter od sobote, 31. decembra 2016, do nedelje, 1. januarja 2017, med 17.30 in 5. uro veljala sprememba prometnega režima na lokalnih cestah in javnih prometnih površinah:

Dopolnjena spremenjena prometna signalizacija

V sredo, 28. decembra 2016, in v petek, 30. decembra 2016, od 17.30 do 22. ure ter v soboto, 31. decembra 2016, od 17.30 do 1. 1. 2017 do 5. ure (koncerti):

V četrtek, 29. decembra 2016, od 17.30 do 22. ure (koncert skupine SIDDHARTA)

V času popolne zapore in dopolnjene spremenjene prometne signalizacije bo za lokalni promet veljal obvoz po Samostanski cesti.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas hkrati naprošamo, da upoštevate prometno signalizacijo.


<< Nazaj | Novice