Mali grad

Decembrski večer arhitekture s skupino Štajn

18.12.2012

 

Župan Marjan Šarec se je v Domu kulture Kamnik udeležil Decembrskega večera arhitekture skupine Štajn.

Skupina Štajn je v letu 2012 delovala na številnih področjih. Letošnje leto so zaključili z današnjim večerom, kjer so sklenili vtise njihovega delovanja in nam predstavili sledeče:

Štajnovci delujejo v mednarodnih projektih, kot tudi v projektih občine Kamnik. Naj omenimo projekt Mesto ob vodi 2012, ki je med mnogimi prizorišči letošnjega Kamfest-a resnično izstopal v idiličnem okolju Keršmančevega parka. Z urbano instalacijo so se navezali na Kamniško Bistrico in na ta način Kamničane opomnili, da živijo v mestu ob vodi.

O samem projektu Mesto ob vodi je spregovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je povedal: »Projekt skupine Štajn sem resnično občudoval. Ideje mladih arhitektov so bile uresničene. Tudi v letošnjem letu jim idej ne primanjkuje in lahko zagotovim, da bomo vsake dobre ideje še nadalje podpirali. V proračunu za leto 2013 smo namenili denar tudi za Keršmančev park, kjer bomo nadaljevali s procesom oživljanja parka. Še enkrat pohvala in zahvala vsem Štajnovcem, ki si s svojimi inovativnimi projekti resnično prizadevajo za naše mesto.«

Sledila je okrogla miza, kjer so mladi študentje arhitekture gostili Bogdana Jamška.

Za dobro vzdušje in glasbeno popestritev večera pa je poskrbela blues glasbena skupina Živel je mož.<< Nazaj | Novice