Mali grad

Danes, v nedeljo, 7. februarja 2021, pričenjamo z dvodnevnim praznovanjem Prešernovega dne: »Kultura. Kultura dialoga.«

07.02.2021

 

Jutri, v nedeljo, 7. februarja 2021, pričenjamo z dvodnevnim praznovanjem Prešernovega dne:  »Kultura. Kultura dialoga.«Prešernov dan bomo obeležili tudi v občini Kamnik. Poudarjali bomo kulturo dialoga, kulturo bivanja, se ozirali nazaj na delo kulturnih ustvarjalcev, nevladnih organizacij in javnih zavodov ter gledali naprej v razvoj kulture na Kamniškem.

»Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo;
otrók, kar ima Slava,
vsi naj si v róke sežejo,
de oblast
in z njo čast,
ko préd, spet naša boste last!«
(dr. France Prešeren)

Prešernov dan: »Kultura. Kultura dialoga.«

Osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku

Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo in Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniško izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju kulture in Mladinskim centrom Kotlovnica letos pripravljajo kar dvodnevno praznovanje kamniške kulture.

Prvi dan, 7. februarja na predpraznično nedeljsko popoldne, bo ob 18. uri na ogled osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v Domu kulture Kamnik sicer potekal v živo, a brez gledalcev, saj trenutne razmere tega še ne dopuščajo. Seveda pa vas vabimo, da si jo ogledate na spletnih kanalih Občine Kamnik, Zavoda za turizem šport in kulturo Kamnik in drugih kulturnih organizacij v Kamniku. Na odru bodo v živo spregovorili župan Matej Slapar, vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar in koordinator kamniške organizirane kulture Goran Završnik.

Kamniški kulturni maraton: »Kultura. Kultura dialoga.«

Drugi dan, 8. februarja, bomo ob 12. uri začeli s pravim kulturnim maratonom. V osmih urah programa, ki ga boste lahko nepretrgoma spremljali na različnih kanalih, bodo trije vidni kamniški kulturniki gostili več 30 gostov, ki so tako ali drugače povezani s kamniškim kulturnim ustvarjanjem, organizacijo prireditev ali kulturno politiko.

Gostitelji kamniškega kulturnega maratona bodo Tone Ftičar, Breda Podbrežnik Vukmir in Matic Maček. Za glasbeno podlago bo skrbel Gašper Selko X.U.L., tehnična izvedba Primož Jeras, Blaž Flerin, Goran Završnik, Anej Ivanuša.

Z odra Doma kulture Kamnik boste tako lahko osem ur spremljali preplet pogovorov v živo in posnetkov, izbrani gostje pa bodo s svojimi pričevanji zagotovo zaobjeli večino kulturnega dogajanja v naši občini in širše. Kamniški kulturni maraton je nastal v soorganizaciji Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in Mladinskega centra Kotlovnica v sodelovanju z Občino Kamnik in nevladnimi organizacijami na področju kulture.

Časovnico z gosti si lahko ogledate TUKAJ.

Vljudno vabljeni k ogledu video vsebin, ki bodo objavljene na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si, v nedeljo, 7. februarja 2021, in v ponedeljek, 8. februarja 2021, si jih boste lahko ogledali tudi na YOUTUBE kanalu Občine Kamnik TUKAJ (osrednji dogodek) in TUKAJ (kamniški kulturni maraton).

Dogodke pa si bo možno ogledati tudi na ostalih spletnih povezavah in družabnih omrežjih Doma kulture Kamnik (TUKAJ in TUKAJ) in Mladinskega centra Kotlovnica.

Več o dogodkih drugih organizacij si lahko preberete na spletni povezavi TUKAJ.


<< Nazaj | Novice