Mali grad

Danes so se pričela gradbena dela za preureditev atletske steze Stadiona prijateljstva v Mekinjah

23.04.2014

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik obvešča vse uporabnike Stadiona prijateljstva v Mekinjah, da so se danes, 23. 4. 2014, pričela gradbena dela za preureditev atletske steze. Dela se bodo izvajala slaba dva meseca. V tem obdobju ne bo možna uporaba steze, prav tako pa ne organizacija prireditev na nogometnem igrišču.

Prenova atletske steze bo izvedena zaradi neustreznih vadbenih atletskih površin v naši občini, zaradi česar morajo sedaj otroci obiskovati sosednje atletske klube v Domžalah in Ljubljani. Dejstvo je, da je občina Kamnik ena redkih, ki nima urejenih sintetičnih površin za treniranje atletike, izvajanja šolskih športnih tekmovanj in ne nazadnje tudi za vsesplošno rabo naših občanov. Investicija se bo izvajala v obdobju treh let (odvisno od sredstev), in sicer se bo v prvem letu uredila steza (6 stez), v prihodnjih dveh letih pa bi se uredile še ostale vadbene površine (skok v daljino, višino, met kopja, kladiva…).

V četrtek, 17. 4. 2014, smo tako lahko v organizaciji Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, zadnjič spremljali občinsko tekmovanje v atletiki. Že naslednje leto se bodo lahko otroci med seboj pomerili na novi atletski stezi, ki so si jo želele že mnoge generacije kamniških otrok.

Besedilo in fotografija: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice