Mali grad

Danes odpiramo Kamfest 2020

07.08.2020

 

Danes odpiramo Kamfest 2020Danes popoldne bo svoja vrata odprl že 17. Festival Kamfest, ki bo letos potekal vse do 15. avgusta. V devetih festivalskih dneh bo serviral prek 50 žanrsko izjemno pestrih dogodkov. Večina dogodkov je brezplačnih, na vseh pa se bo treba ravnati v skladu z navodili za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Festivalski jedilnik prvega dne pa zaradi tega ni nič manj razgiban. Gibanico bo začel Diversity sejem, za najmlajše pa se bo lutkovno predstavo Krtek Zlatko odprl Otroški oder. Na kulinaričnem KUL petku bodo igrali Prijatelji Dixielanda, Mestni oder pa bo na že razprodanem koncertu začinil Adi Smolar. Češnja na vrhu prvega dne pa bo pesniški slam PestBesed, ki bo otvoril oder v Kreativni četrti Barutana. Poleg tega pa bo že prvi dan posejan s cukrčki DDV programa – na zidu KČ Barutana si je že moč ogledati dve ulični razstavi, svoja vrata na široko odpirata obe mestni galeriji, razstavlja pa tudi NIna Koželj.

Kam sesti na letošnjem Kamfestu?Ne pozabiti, da je letos Kamfest serviran z določenimi festivalskimi navodili za uporabo. Za dogodke si je treba rezervirati sedež, ohranjajte medsebojno distanco in na festival pridite z masko. Več o navodilih pa si preberite v zavihku informacije.

Dogajanja bo veliko, zato ne spreglejte, da se v mestu dogaja nekaj zares dobrega.

Več o programu, festivalu in preventivnih ukrepih na www.kamfest.org in TUKAJ.

Kam sesti na letošnjem Kamfestu?

Petek, 7. avgust

Se vidimo na Kamfestu!

Besedilo in fotografija: organizacijska ekipa Festivala Kamfest


<< Nazaj | Novice