Mali grad

Danes kamniški odbojkarji z ACH Volleyjem v Tivoliju

30.09.2016

 

Danes kamniški odbojkarji z ACH Volleyjem v TivolijuOdbojkarji Calcit Volleyballa so minuli konec tedna končali z zmago na turnirju v Kanalu, dober teden dni pred začetkom državnega prvenstva pa jih danes v dvorani Tivoli čaka še pripravljalna tekma z ACH Volleyjem. Vendar to še ne bo generalka pred gostovanjem v Murski Soboti v uvodnem krogu državnega prvenstva, saj jih konec tedna čaka še obračun z beograjskim Partizanom.

Če je soditi po tekmah v Italiji, kjer so prejšnji teden igrali v Brescii in Monzi, predvsem pa turnirju v Kanalu, so kamniški odbojkarji dobro pripravljeni na začetek sezoni.

»Mi smo imeli dober prejšnji teden, ki smo ga dobro končali v Kanalu. Na obeh tekmah smo igrali za to obdobje lepo odbojko. Seveda imamo še kar nekaj rezerv, tako da bomo morali na določenih zadevah še delati, ampak gredo v pravo smer, kar me kot trenerja veseli. Upam, da bodo tudi igralci vztrajali na tej poti, da bomo svojo igro dvignili še na višjo raven. V Kanalu smo resnično odigrali dve dobri tekmi,« je Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa, pohvali svoje varovance za prikazano igro v Kanalu.

Danes bodo Kamničani v dvorani Tivoli igrali še z ACH Volleyjem, ki so ga v pripravljalnem obdobju obakrat premagali, za konec pa še z beograjskim Partizanom, vendar še ni znano, ali bo šlo za eno ali dve tekmi. V vsakem primeru pa bo to zadnja preizkušnja pred začetkom državnega prvenstva. Na ta način bodo Ribičevi varovanci prišli še do ene oziroma dveh novih močnih preizkušenj.

»Fantje že nekaj let igrajo skupaj, zato z uigravanjem ekipe nismo imeli težav, zato pa smo iskali močnejše nasprotnike, da smo se lahko primerjali z enakovrednimi in boljšimi od nas, kajti le na ta način smo lahko videli, kaj je treba popraviti, dvigniti na višjo raven… Mislim, da nam je pri izbiri nasprotnikov to dobro uspelo, tako da bomo sezono začeli dobro pripravljeni. Predvsem pa upam, da bomo zdravi,« si želi Ribič.

Za zdaj je izven procesa treninga le Jure Okroglič, ki si je na tekmi v Monzi poškodoval gleženj na levi nogi, zato pa se jim je pridružil Domen Kotnik, ki ga na krajši turneji v Italiji ni bilo.

»Z Juretom ni nič hujšega, vseeno pa ga še nekaj časa ne bo z nami, saj ne želimo ničesar tvegati, medtem ko Domen že trenira z nami, vendar bomo videli, kako bo to preneslo njegovo telo, da ga ne bi preveč obremenili. Upam, da bo že kmalu lahko normalno treniral. Za njim sta dva treninga, pravi, da brez hujših bolečin, tako da bi drug teden že lahko igral.«

V odsotnosti Okrogliča in Kotnika je svojo priložnost lepo izkoristil Timotej Ratek, ki je zaigral na mestu korektorja.

»Timoteju je za zdaj uspel preskok iz druge v prvo ekipo, v Kanalu je deloval zelo dobro in upam, da bo tako tudi naprej. Ko bodo prvenstvene tekme, bo verjetno potreboval nekaj časa, da se spozna s prvo ligo, ampak za zdaj ga lahko le pohvalim. Tako kot tudi Metoda Goloba, ki je že igral na nekaterih tekmah,« je oba novinca iz druge kamniške ekipe pohvalil Ribič, ki je zadovoljen tudi z razvojem mladega Tea Podobnika, vendar bo 17-letni nadarjeni kamniški odbojkar v prvenstvu igral v drugi ligi.

Besedilo: Miha Štamcar
Foografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice