Mali grad

Danes, 7. decembra 2018, vabljeni na prižig pravljične okrasitve Kamnika

07.12.2018

 

Prižig pravljične okrasitve KamnikaČarobnost meseca decembra je tudi praznična okrasitev središča mesta. Letos bo mesto Kamnik krasilo okoli osem kilometrov svetlobne razsvetljave, ki bo razporejena tako po celotnem središču mesta kot v okolici mesta ter tudi po Keršmančevem parku. Praznično bosta okrašeni tudi obe novoletni smreki, ena se nahaja na Glavnem trgu, druga pa na križišču Ljubljanske in Kranjske ceste pri Korobaču. Posebno presenečenje pa je okrasitev nad cesto pri Glavnem trgu.

Vljudno vabljeni na slavnostni prižig pravljične okrasitve mesta, ki bo danes, v petek, 7. decembra 2018, ob 17. uri na Glavnem trgu. Praznično okrasitev bosta prižgala podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger. Obiskovalci si bodo lahko nato ogledali izseke iz muzikala Pepelka, v katerem med drugim igrata tudi Uroš Steklasa in Tjaša Hrovat.

Pravljično dogajanje se bo sicer pričelo že jutri, v sredo, 5. decembra, ob 18. uri, ko bo središče mesta Kamnik obiskal sv. Miklavž. Na pobočju Malega gradu bo najprej potekala predstava Dva brata in ata, nato pa bo zbrane otroke nagovoril sv. Miklavž s svojim spremstvom. Organizator prireditve je Kulturno društvo dr. Franceta Steleta.

Sklop prireditev Pravljični Kamnik se bo sicer nadaljeval z otroškimi delavnicami in predstavami v Pravljični hiški, ki je letos del Veronikine pravljične dežele v Keršmančevem parku, s številnimi prireditvami v centru mesta ter konec leta s koncerti v znamenju svetovnih pop in rock legend.

Besedilo in fotografija: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice