Mali grad

Današnja nedelja v znamenju državnega prvenstva v športnih borbah

13.03.2016

 

Danes se je v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca odvijalo državno prvenstvo v športnih borbah, ki ga je s pozdravnim nagovorom odprl župan Marjan Šarec.

Današnja nedelja v znamenju državnega prvenstva v športnih borbah

Sankukai karate zveza Slovenije in organizator Karate klub Center Kamnik sta na današnjo nedeljo pripravila državno prvenstvo za mladinke in mladince ter članice in člane, ki so se pomerili v športnih borbah. Tekmovalci iz 9 Sankuaki karate klubov, Kamnik, Forum Ljubljana, Cerklje, Domžale, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Komenda, Radomlje, so nastopili v predtekmovanju. V finalnem delu, kjer je nastopilo 32 tekmovalcev, pa so se pomerili vsi najboljšiin si prisvojili naslove državnih prvakov v športnih borbah.

Zbrane je pred pričetkom sprva pozdravil predsednik Karate kluba Center Kamnik Darko Kotar in dejal, da je državno prvenstvo vrhunec tekmovalnega leta vsakega športnika. Ob željah, da bi jim dale borbe nov navdih in nov zagon, jim je zaželel čim več športnih uspehov.

Župan Marjan Šarec pa je ob tej priložnosti športnicam in športnikom namenil naslednje misli: »V veliko čast nam je, da lahko v Kamniku gostimo to državno prvenstvo. Karate je lep šport, kjer duh prevladuje nad močjo, šport, ki človeka uravnoteži in mu pomaga premagovati vsakdanji stres in napore. Verjamem, da boste danes vsi zmagovalci in naj vam bodo dobri rezultati vodilo ter vzpodbuda za naprej.«

Poleg tekmovanja, ki so ga spremljali bučni vzkliki navijačev, so si obiskovalci lahko ogledali karate demonstracije v izvedbi Žana Geriča, Naje Line Pajk, Katje Čop, Sama Levačiča in Darka Boštnika.  

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni naknadno.


<< Nazaj | Novice