Mali grad

Dan splošnih knjižnic v znamenju gesla »Gostija v deželi branja«

16.11.2017

 

Dan splošnih knjižnic v znamenju gesla »Gostija v deželi branja« Združenje splošnih knjižnic napoveduje Dan splošnih knjižnic, ki bo s praznovanjem branja in druženja v knjižnicah povezal več kot 50 krajev po Sloveniji, med njimi tudi v Kamniku v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. V splošnih knjižnicah bo od 20. do 24. novembra pestro dogajanje vabilo k vpisu, listanju najbolj popularnih knjig, izposoji zgoščenk, obisku delavnic in strokovnih vodstev.  

Združenje splošnih knjižnic povezuje 58 splošnih knjižnic po Sloveniji, od Kopra do Murske Sobote, od Jesenic do Novega mesta, ki se bodo pridružili tedenskemu praznovanju, letos z geslom Gostija v deželi branja. Knjižnice so zakladnice in srečališča kulturnega ter izobraževalnega dogajanja, ki bodo novembra prav posebej vesele vašega obiska. Dan splošnih knjižnic je tako lep praznik, da ga bodo v več kot 50 splošnih knjižnicah po Sloveniji praznovali kar cel teden, od 20. do 24. novembra.

Pridružite se jim na tednu strokovnih vodstev, svetovanja, delavnic in dogodkov na izbrano temo dneva. Osrednji nacionalni dogodek na Dan splošnih knjižnic, 20. novembra 2017, bo potekal v knjižnici Šmarje pri Jelšah. Na ta dan bo v skoraj vseh slovenskih splošnih knjižnicah možen tudi brezplačen vpis novih članov.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Za lokalno začinjen program obiščite Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, ki za vas ob Dnevu splošnih knjižnic pripravlja pester program

Ponedeljek, 20. november 2017

Dan slovenskih splošnih knjižnic — dan brezplačnega vpisa. V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik in vseh naših enotah ta dan novim članom podarimo brezplačno enoletno članarino.

Torek, 21. november 2017

Slovenskih TOP 10

Knjižničarji bomo za vas pripravili izbor kakovostnih knjig slovenskih avtorjev.

Sreda, 22. november 2017

Zgodovina in zanimivosti mojega kraja

Razstava DROBNI, A POMEMBNI

Za razstavo smo pripravili izbor publikacij drobnega tiska, ki je za promocijo svoje dejavnosti nastajal v kamniški knjižnici. Razstavljena so vabila na literarne večere, zgibanke s predstavitvijo različnih dejavnosti za otroke in odrasle, vabila na tečaje, delavnice in različni plakati.

Razstava bo v avli Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na ogled do sredine decembra.

Četrtek, 23. november 2017

V knjižnici niso samo knjige – Igralne urice

Od 17.30 do 18.30 bo potekala igralna ura za najmlajše, starše in stare starše, ki nam bodo predstavili svoje najljubše igrače.

Petek, 24. november 2017

Modrost za mladost

V knjižnici boste dobili tiskan priporočilni seznam knjig za otroke in mladostnike z aktualno medgeneracijsko vsebino.

Več informacij je dostopnih na spletni strani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik www.kam.sik.si

Besedilo in fotografije: Združenje splošnih knjižnic in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik


<< Nazaj | Novice