Mali grad

Dan otroka v Medobčinskem muzeju Kamnik

28.09.2012

 

Medobčinski muzej Kamnik v sredo, 3. oktobra 2012, odpira vrata za brezplačne oglede muzeja in zbirk za vse otroke. To bo naš »dan otroka« v tednu otroku.

V sredo, 3. 10. 2012, ob 14. uri, vabimo otroke, učence, učitelje, pedagoške delavce in vse zainteresirane na predstavitev novega – drugačnega vodnika po razstavah našega muzeja pod naslovom: MOJ MUZEJ ter na javno vodstvo in praktičen prikaz interaktivne razstave Odsevi kamniških tisočletij. Predstavitev organiziramo predvsem za pedagoške delavce, da bi naše razstave lažje vključevali v šolske učne programe in uporabili vodnik kot učni pripomoček oz. kot učni list.

Dobimo se v salonu gradu Zaprice, na Muzejski poti 3 v Kamniku.

Razstava Odsevi kamniških tisočletij obravnava širši prostor Kamniškobistriške ravni, Tuhinjsko dolino in mesta ob obeh oseh skozi optiko arheoloških, zgodovinskih, etnoloških in umetnostnozgodovinskih spoznanj. Na razstavi lahko izkopavate kot arheologi, tkete na statve, se igrate rimske igre, kujete srednjeveški denar, si sestavite svojo ali kamniške legende, popeljete srednjeveške trgovce na pot, se izmerite z merili iz 16. stoletja, postanete črkostavec, spoznate skrivni rokovnjaški jezik in še kaj.

Izdajo vodnika so finančno omogočili prijatelji in podporniki Medobčinskega muzeja Kamnik KD Življenje, Občina Kamnik ter Ministrstvo za znanost, izobraževanje, kulturo in šport.

Besedilo in fotografija: mag. Zora Torkar, direktorica Medobčinskega muzeja Kamnik


<< Nazaj | Novice