Mali grad

Dan odprtih vrat in praznovanje 15-letnice Naravnega zdravilnega gaja Tunjice

14.09.2013

 

V Naravnem zdravilnem gaju Tunjice so danes praznovali 15-letnico delovanja. Popoldan sta se praznovanju pridružila tudi župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar.

Naravni zdravilni gaj Tunjice iz Kamnika, prvo in edino znanstveno priznano območje zdravilnih energij v Evropi, praznuje 15 let svojega uspešnega delovanja. V teh letih delovanja se je iz lokacije zdravilnih točk preoblikoval v celovit Holistični center zdravja.

Posameznikom, parom in skupinam je namreč poleg številnih inovativnih izdelkov, ki so plod domačega znanja in raziskav, pa vendar mednarodno znanstveno uveljavljena, nudi tudi storitve za diagnostiko, preventivo ter kurativo.

Gre za edinstveni prostor, namenjen zdravljenju in samozdravljenju, to je odpravljanju blokad in bolečin, neplodnosti, razstrupljanju, krepitvi imunskega sistema, revitalizaciji telesa in sprostitvi. Projekt Razvoj in promocija turističnih produktov in storitev Naravnega zdravilnega gaja Tunjice se izvaja s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije.

Ob praznovanju se je odvijal tudi dan odprtih vrat. Predstavljeni so bili bogati dosežki in rezultati Naravnega zdravilnega gaja Tunjice. Ponujeni pa izdelki lokalnih ekoloških kmetov, na ogled so postavili razstavo živih fosilov ter z Okusi Kamnika ponudili prvovrstne kulinarične izdelke.

Zbrane ob uradnem delu prireditve in praznovanju so nagovorili lastnik Naravnega zdravilnega gaja Tunjice Drago Vrhovnik, direktorica Naravnega zdravilnega gaja Tunjice Katja Jelovčan, podpredsednik Krajevne skupnosti Tunjice Matija Podjed, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in direktorica Inštituta za bioelektromagnetiko in novo biologijo – Bion Branka Lovrečič.

Čestitkam se je pridružila tudi direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar, ki je družini Vrhovnik zaželela uspešnih nadaljnjih 15 let, da bodo rastli s panogo oziroma še hitreje rastli, kot panoga.

Veselja ob uspešnem delovanju Naravnega zdravilnega gaja Tunjice ni skrival niti župan Marjan Šarec: »15 let je dolga doba. 15 let od skromnih začetkov pa do zavidljivih uspehov, ki smo jim priča danes. Zakaj spoštujem družino Vrhovnik? Zato, ker so vedno usmerjeni v prihodnost, v katero gledajo s ciljem, kako narediti še več. S ciljem, kako bomo skupaj dosegli to, da bo občina Kamnik na zemljevidu turistične ponudbe Slovenije na visokem mestu. Med mnogimi znamenitostmi, ki jih nudi občina Kamnik, je Naravni zdravilni gaj Tunjice eden pomembnejših. Tunjice tako z njim, kot tudi z drugimi znamenitostmi kraja, nosijo ime Kamnika širom Slovenije in izven njenih meja. Družini Vrhovnik iskrene čestitke za vztrajnost in ostanite tako pozitivni še naprej.«

Za spremno besedo in povezovanje je poskrbel Franc Pestotnik – Podokničar, z recitacijo Anže Slana, s prizvokom domačnosti in ljudskega izročila so dogajanje obarvale Ljudske pevke Predice ter harmonikar Jože Jagodic.

 

 


<< Nazaj | Novice