Mali grad

Dan odprtih vrat Društva upokojencev Kamnik

23.09.2019

 

Dan odprtih vrat Društva upokojencev KamnikDruštvo upokojencev Kamnik je v petek, 20. septembra 2019, pripravilo prijetno prireditev, ki so ob dnevu odprtih vrat podelili pokale članicam in članom sekcij za rekreacijo in šport Društva upokojencevin se s priznanji zahvalili vsem zaslužnim za to, da je kamniško društvo uspešno. Zbranim se je pridružil župan Matej Slapar skupaj s poslanko Državnega zbora Karlo Urh in predsednikom Društvo upokojencev Kamnik Vinkom Polakom.

V okviru Komisije za rekreacijo in šport deluje 16. sekcij, ki svojim članom ponujajo raznovrstne aktivnosti, od balinanja, kegljanja, kegljanja s kroglo na vrvici, kolesarstva, namiznega tenisa, pikada, plavanja, plesa, prstometa, pohodov in sprehodov, smučanja, streljanja pa vse do šaha, tenisa in nordijsko hojo. Dejavnosti razvijajo in na različnih področjih dosegajo odlične rezultate, predvsem pa to, pri vsem tem se prav lepo zabavajo. Kot pravijo, zdrav duh v zdravem telesu, se še kako lepo kaže tudi z današnjim prijetnim druženjem.

Člani Komisije poudarjajo, da je smisel njihovega delovanja skrb za primerno telesno aktivnost na kateremkoli področju ali panogi ter posledično skrb za bolj zdravo preživljanje prostega časa in boljše počutje. Vsak si izbira obliko rekreacije, ki mu najbolj ustreza, če pa k temu dodajo še prijetno druženje v krogu resničnih prijateljev, je zadovoljstvo toliko večje. Čeprav je osnovni namen zmerna telesna aktivnost ter prijetno druženje s prijatelji, pa moramo omeniti tudi njihovo »tekmovalno« dejavnost. Poseben draž tekmovanj je bil letos prisoten v šestih panogah, in sicer balinanju, kegljanju, kegljanju s kroglo na vrvici, pikadu, streljanju in šahu.

Moramo pohvaliti tudi tekmovalce, da so že v vseh panogah osvojili naslov prvaka Gorenjske in so vsi že nastopili na državnem prvenstvu. Po uspešnosti velja pohvaliti kegljače, strelce in igralce pikada, ki so redno v vrhu lestvice. Letos so na državnem prvenstvu v Trzinu nastopile strelke, ki so osvojile odlično 4. mesto (med posameznicami je bila Irena Radej 4., Marija Hribar pa 7.). S tekmovanjem so zaključili tudi kegljači, kjer so bili drugi (med posamezniki pa Rudi Vidic 2., Franci Poljanšek 13. in Štefan Flerin 16. mesto) in dekleta, ki so osvojila prvo mesto (med posameznicami pa Majda Lužar 6., Lidija Pirman 8. in Tatjana Hace 12. mesto).

Najboljši letošnji športniki so Joži Baronik (kegljanje s kroglo na vrvici), Peter Prijatelj (kegljanje s kroglo na vrvici), Marija Hribar (strelka), Dragica Graoran (pikado) in Zinka Slatnar (pikado). Prav poseben dan pa je bil danes tudi za prejemnike društvenih priznanj, to pa so Ana Sušnik (prostovoljka in poverjenica KS Srednja vas), Matevž Košir (priznanje za prizadevno delo v društvu, še posebno pri gospodarskem odboru) in Miha Prosen (za uspešno delo na področju vodenja in organiziranja športnih sekcij). Grča športa je šla v roke Jožefa Baronika.

Zbrane je ob tej priložnosti pozdravil predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak, ki je članicam in članom zaželel obilo športnih užitkov še naprej. Njegovim besedam in željam se je pridružil tudi župan Matej Slapar z željo, da bi se še naprej tako lepo razumeli, se zahvalil vsem zaslužnim za to, da smo lahko izredno ponosni na Društvo upokojencev Kamnik, ter čestital športnicam in športnikom, ki so prejeli pokale in priznanja.

Za kulturni program so poskrbeli pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik pod vodstom Karle Urh ter Ljudske pevke Predice in harmonikar Jože Jagodic. Z recitacijo sta program obogatila Tone Iskra in Erna Pahor. Za preplet misli in besed je poskrbela Milena Brajer.


<< Nazaj | Novice