Mali grad

Dan druženja v Dnevnem centru Štacjon

07.06.2013

 

Opoldan se je župan Marjan Šarec pridružil potnikom Dnevnega centra Štacjon in z njimi preživel prijetne trenutke ob njihovem dnevu druženja.

Dnevni center, ki deluje v okviru Centra za socialno delo Kamnik, uporabnikom, ki imajo težave v duševnem zdravju, nudi pomoč pri kakovostnem preživljanju časa, razvijanju njihovih sposobnosti in okrepitvi njihovih življenjskih zmožnosti. Pred kratkim smo obeležili prvo leto, odkar je svoja vrata odprl Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju. Danes pa smo se ob obujanju spominov na takratno praznovanje in mnogih drugih zanimivih dogodkih, družili s potniki, kot si sami radi rečejo.

Dan druženja so potniki Štacjona izkoristili za ogled starega mestnega jedra Kamnika, povzpeli so se na Mali grad, nato pa zaključili v Dnevnem centru Štacjon, kjer se jim je z velikim veseljem pridružil župan Marjan Šarec. Z navdušenjem nad prijetnim sprejemom je potnike pospremil z naslednjimi besedami: »Resnično iskrena hvala za vašo pozornost. Vsakič znova sem vesel, da nam je projekt Dnevnega centra Štacjon uspel in da bomo še dolgo sodelovali ter vsem kazali, da je vredno živeti drug z drugim.«

Potniki in posadka Dnevnega centra Štacjon so županu izrekli sledeče besede: »Srčnost posameznika se pokaže in izkaže v težkih trenutkih in tveganih časih in drobnih trenutkih. Najbolj pa takrat, ko se posameznik osebno postavi v bran in podporo šibkih, odrinjenih, nemočnih in zatiranih. Srčnost zmore tisti, katerega misel in srce sta široka in odprta, ima rad soljudi in mu ni vseeno za njihovo dobrobit. Srčen človek ima srce za vsakogar. Zato je srčen. Zahvaljujemo se Ti za Tvojo srčnost.« Nato so mu v zahvalo podarili ptičjo gnezdilnico, ki nosi ime Srčnost in so jo na delavnici »Štacjonske dile« izdelali sami. Druženje pa smo nadaljevali ob domačem bezgovem soku in okusni pici.


<< Nazaj | Novice