Mali grad

Dan brisače v Kamniku - otvoritev wellness in kulinaričnega kotička v TIC Kamnik

28.05.2013

 

V soboto, 25. maja, se je v Kamniku odvijal Dan brisače, ki ga od leta 2001 po vsem svetu praznujejo v poklon Douglasu Adamsu, avtorju svetovne uspešnice Štoparski vodnik po galaksiji.

Pri Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik (ZTŠ) so ob tej priložnosti v svojih prostorih v središču mesta otvorili wellness in kulinarični kotiček Okusi kamnika s številnimi izdelki okoliških ponudnikov. Tako v TIC-u odslej ponujajo kopalne plašče, copate in brisače Svilanit, naravna mila in čaje, ter predpasnike, komplet lesene žlice in vilice ter izdelke kamniške tovarne ETA: kamniški ženof in gorčico, pa marmelade in kumarice. Izdelki, ki dodatno popestrijo ponudbo v trgovinici ZTŠ, so bili v soboto na voljo po ugodnješi ceni, kot je veljalo tudi za vstopnice za Terme Snovik.

Pred TIC je med 9. in 14. uro na stojnici potekala promocija obeh novih kotičkov, ki je dopoldne privabila predvsem Kamničane, kasneje pa so se kljub mokri soboti oglasili tudi obiskovalci iz Železnikov, Trbovelj, Zagorja, Ljubljane, Celja , Domžal, pa celo iz Italije, s Hrvaške, Poljske, Velike Britanije in Francije. Okušali so tudi nekaj izbranih tipičnih jedi pod znamko Okusi Kamnika, tokrat kamniško kajžerco in ženof ter tuhinjsko filo.

Dan brisače so z dnevom odprtih vrat in posebnimi prodajnimi akcijami obeležili tudi v kamniškem Svilanitu, pobudniku dneva brisače pri nas, kjer so za številne obiskovalce pripravili vodene oglede proizvodnje. V Termah Snovik pa so dogajanje pod imenom Utrip mladosti popestrili z Okusi Kamnika, kulinaričnim doživetjem kamniških jedi, termalno detox jogo, ustvarjalnimi delavnicami za otroke, dobrodelno pobudo in znižano ceno vstopnic.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice