Mali grad

Dan brez avtomobila – Potujmo drugače

20.09.2011

 

Evropski teden mobilnosti že desetič zapored vabi, da se v prizadevanju za okolju prijaznejše načine mobilnosti pridružite desetinam milijonov ljudi po vsej Evropi. Letos je ključna beseda energija, saj je promet tisti potratnež, ki v Evropi porabi največ energije – kar tretjino, v Sloveniji pa celo še več – vrtoglavih 40 odstotkov.

»Potujmo drugače« je osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti in poudarja alternativne načine mobilnosti in pogona vozil z namenom, da se zmanjša naša odvisnost od nafte. Letos bo v pobudi sodelovalo 30 slovenskih občin, ki bodo zaprle del svojih ulic za avtomobile in izvedle različne ukrepe za trajnostno mobilnost, da bi tako spodbudile hojo, kolesarjenje in uporabo javnega prevoza, torej energetsko učinkovite ter okolju, zdravju in denarnici prijazne načine mobilnosti.

Občina Kamnik tudi letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v četrtek, 22. septembra od 9. do 12. ure organizira druženje otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Otroke iz oddaljenih šol bomo brezplačno pripeljali z javnim prevozom do Glavnega trga.

Otrokom in tudi tistim malo starejšim se bodo predstavili gasilci, policisti, reševalci, gorski reševalci, zaplesali bodo s plesno šolo Miki, skakali na napihljivem gradu, se čudili čarovniku Romanu, poučili Palčka Snovička o prometni varnosti, se sami preizkusili na poligonu in z raznimi materiali ustvarjali v likovnih delavnicah.


<< Nazaj | Novice