Mali grad

DOŽIVIMO PRAVLJIČNI KAMNIK SKUPAJ

23.12.2015

 

Kamnik že žari v neštetih prazničnih lučeh, manjka le še nekaj snega za pravo zasneženo kuliso in ščepec decembrske čarobnosti. Da bo v mestu zares zaživelo pravo pravljično vzdušje bomo na Zavodu in turizem in šport v občini Kamnik poskrbeli s številnimi dogodki v mestnem jedru Kamnika. Vzemite si čas za druženje z družino in prijatelji ter pridite v Kamnik.

V mestnih kavarnah že nekaj dni potekajo pripovedovanja pravljic za otroke, ki jih v pravljične dežele vabijo pravljičarke Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Vsaka kavarna pripravi tudi tople napitke in sladke priboljške za otroke, pridne ustvarjalke iz Reciklarnice pa poskrbijo za druženje na delavnicah. V decembru bo pripovedovanj še veliko, zato le preverite njihov razpored. Prijetno pravljično vzdušje v kavarnah bo všeč tudi vsem odraslim obiskovalcem.

Za vse navdušene drsalce bo letos na voljo kamniško drsališče na prostem, ki bo že drugo leto postavljeno na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. Uradno odprtje drsališča z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem bo v petek, 18. decembra 2015, ob 18. uri, obratovalo pa bo vse do konca zimskih počitnic. Na drsališču bo možna izposoja drsalk in drugih drsalnih pripomočkov, ob sobotah pa bo potekala tudi vodena otroška animacija. Z januarjem se bo začela 12-urna Šola drsanja za otroke, vsak dan po 20. uri pa bo drsališče na voljo za rekreativne igre hokeja.

Glavni trg, kjer stoji osrednja kamniška novoletna smreka, bo v zadnjih dveh tednih leta postal prizorišče številnih dogodkov, ki ga bo med 22. in 31. decembrom, od 15. do 19. ure spremljal tudi božično-novoletni sejem prazničnih izdelkov.

Ker prazniki nikoli ne minejo brez dobre hrane na krožnikih, ste v soboto, 19. decembra 2015, od 8. do 13. ure vabljeni na praznično tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, kjer bodo že stalni, pa tudi nekateri novi pridelovalci ponujali lokalne izdelke s katerimi bodo vaši praznični obedi še boljši.

Že naslednji dan, v nedeljo, 20. decembra 2015, bo Glavni trg od 14. do 17. ure rezerviran za otroke, ki se bodo ob pomoči nekdanjega vrhunskega športnika Francija Petka lahko preizkusili na mobilni smučarski skakalnici. Namenjena je otrokom med 6. in 12. letom, na njej pa se lahko prav vsi otroci preizkusijo v svojih prvih smučarskih skokih, za njim prilagojen in preizkušeno varen način.

Šestič zapored bo v torek, 22. decembra 2015, potekal dobrodelni novoletni bazar z Vrtcem Antona Medveda Kamnik, letos z naslovom »Lepo mi je, ko…«. Odprtje stojnic bo ob 16.30, med 17.30 in 18. uro pa bo potekal program vrtca, ki ga bosta obogatila Damjana Golavšek in dedek Mraz.

Od 26. decembra dalje se bodo vsak večer na glavnem odru zvrstili številni brezplačni koncerti znanih, pa tudi manj znanih, a nadobudnih glasbenikov, ki bodo popestrili večerno dogajanje.

MePZ Odmev, PSPD Lira, MePZ društva upokojencev Kamnik, Komorni PZ Šutna

Hulahoop, Koala voice, Kalaia, The Eccentrics

Orkester harmonikarjev Cirila Spruka, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Dor ma cajt, Ansambel Skrivnost

Ines in Loti ter Jaka in Maks Dolinšek

Na Malem gradu bo v zadnjem tednu leta s predstavo Snežna kraljica gostovala gledališka skupina Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Immortals. Ogledali si jo boste lahko v soboto in nedeljo, 26. in 27. decembra, ob 17. uri in v ponedeljek in sredo, 28. in 30. decembra, kar dvakrat, ob 17. in 18. uri.

Uspešno leto, ki je za nami, bomo sklenili s silvestrovanjem na Glavnem trgu in skupaj z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem zaklicali na zdravje novemu, ki prihaja. Ob tem nas bodo od 22. ure daje z živahnimi zvoki zabavali fantje iz Ansambla Domačini.

Poleg zabave pa bomo v decembru tudi dobrodelni, saj skupaj z Anino zvezdico zbiramo hrano za kamniške otroke, ki si je ne morejo privoščiti. Hrano z daljšim rokom uporabnosti lahko prinesete v TIC Kamnik, Glavni trg 2, vse do 31. decembra. Poleg tega bo do četrtka, 24. decembra 2015, do 10. ure v TIC Kamnik potekala dobrodelna licitacija osmih portretov znanih Kamničanov, ki jih je izdelala kamniška umetnica Breda Capuder ~ Frida. Več informacij dobite v TIC Kamnik, Glavni trg 2.

Naslednjo adventno nedeljo pa se nam pridružite na Glavnem trgu ob 17. uri in odkrijte Kamnik skupaj z našim vodnikom. Vodenje je brezplačno, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!

Zaradi prazničnih prireditev nekoliko spremenjen prometni režim

Zavodu za turizem in šport Občine Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik (organizator oziroma prireditelj) se dovoljuje izvesti popolno zaporo s prometno signalizacijo na naslednjih javnih prometnih površinah:

V času od 8. 12. 2015 od 20. ure do 26. 2. 2016 do 20. ure

V času od 20. 12. 2015 do 31. 12. 2015

Dne 22. 12. 2015 od 15. do 21. ure

V času od 26. 12. 2015 od 31. 12. 2015 - vsak dan med 17.30 in 3. uro

V času od 26. 12. 2015 do 31. 12. 2015 – vsak dan med 17.30 in 3. uro

Obvoz v času popolnih zapor bo za lokalni promet zagotovljen po Samostanski ulici.          

Decembrski Instagram natečaj

Po uspešnem Instagram natečaju za #narodnenoše, bomo v decembru zopet izbrali in nagradili najboljše fotografije. V najlepšem slovenskem mestnem jedru na kamniški ulici Šutni poiščite klop Objemov. Na njej se stisnite k svojim najdražjim, jih poljubite in naredite fotografijo, ki jo nato naložite na vaš Instagram profil ter dodajte oznako #objemime.

Iz preteklosti smo izbrskali tudi t.i.»tepežni dan«, ko so otroci lahko s šibo tepežkali svoje starše. Odrasli so se jih lahko znebili le s sladkimi dobrotami. Fotografirajte vaše zabavne družinske trenutke v Kamniku, jih naložite naložite na vaš Instagram profil ter dodajte oznako #tepezkanje.

Pravila sodelovanja

Pravila natečaja

 


<< Nazaj | Novice