Mali grad

Čistili smo rečni breg Kamniške Bistrice

16.03.2014

 

Še nekaj dni nas loči do svetovnega dneva voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, ribiška družina Bistrica – pododbor Kamnik pa je včeraj, 15. 3. 2014, organizirala čistilno akcijo rečnih bregov Kamniške Bistrice. V sklopu aktivnosti so člani, ki jih združuje skrb za slovenska vodna bogastva čistili rečno dno in nabrežje. Kot pravijo v RD Bistrica – pododbor Kamnik, je skrb za čisto okolje naloga vseh nas.

Člani RD Bistrica: "Z izvedbo čistilne akcije želimo s skupnimi močmi obvestiti čim več ljudi o pomenu skrbi za čisto okolje, saj se še vedno najdejo posamezniki, ki na žalost mislijo, da je reka Kamniška Bistrica odlagališče za smeti in za razlitje fekalij".

»Za sodelovanje pri naši čistilni akciji se zahvaljujemo gostišču Pri planinskem orlu in Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik,« pravi Miha Pregl.

Čistilna akcija je tudi letos pokazala, da naša reka v sebi in ob sebi skriva predmete, ki vanjo ne sodijo in so plod neodgovornega ravnanja ljudi.

25 članov ribiške družine je včeraj tako poskrbelo, da je rečni breg Kamniške Bistrice zopet lepši, našli pa so tudi odtok speljan v reko, po katerem nekdo s svojim neodgovornim dejanjem spušča fekalije (pod Maistrovim mostom). Želimo si, da takih posameznikov v naši občini ne bi bilo.

Svet je lep. Naj tak tudi ostane.

Vir: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice