Mali grad

Čipkarsko popoldne v Budnarjevi domačiji

22.10.2012

 

»Naše oktobrsko čipkarsko popoldne je postalo že tradicionalno, stalnica pa so ob naših nedeljah tudi sončni žarki, ki jih niso doslej še nikoli prekrili oblaki«, so bile uvodne besede Tine Romšak, članice Klekljarskega društva Veronike iz Nevelj.

Ljubiteljice ročnih del so se prvič zbrale pred šestimi leti in se povezale v sekcijo Klekljarskega društva Čebelice iz Komende. Lani so ustanovile svoje društvo in ga imenovale Veronike. Kljekljarska srečanja, ki jih imajo v učilnici neveljskega župnišča, so obiskana glede na časovne možnosti posameznice, vse klekljarice pa povezuje pripadnost društvu, ljubezen do lepih izdelkov, prijateljstvo in pripravljenost sprejemati nove izzive in bogatiti svoje znanje. Tina Romšak, ki je na ganku Budnarjeve domačije izrekla nekaj uvodnih besed številnim obiskovalcem, se je še posebej zahvalila gospema Mimi Udovč in Ani Torkar, ki sta pravi mojstrici v klekljanju ter Petru Udovč, ki skrbi za tehnično pomoč pri postavljanju razstav.

Delo klakljaric pa navdušuje tudi kamniško podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar, ki je tudi ob tokratnem dogodku obiskala domačijo. Veseli jo, da v Kamniku deluje društvo, ki združuje ljubitelje tega ročnega dela.

Nedeljsko popoldne so popestrili in obogatili mekinjski pevci družine Berlec, sledila pa je bogata pogostitev dobrot, ki so jih pripravile klekljarice.

Razstava čipk je na ogled do predvidoma konca novembra 2012.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, Turistično društvo Kamn'k


<< Nazaj | Novice