Mali grad

Ceste normalno prevozne, previdna vožna zaradi poledice ne bo odveč

31.01.2014

 

Včerajšnje sneženje je na območju Občine Kamnik prineslo povprečno 20 cm snega, v višje ležečih predelih do 30 cm snega. Tako so vse razpoložljive službe zimske akcije že od včeraj popoldan ter preko noči plužile in posipale občinske ceste, trge, parkirišča, ulice, pločnike in mostove.

Posebej je potrebno opozoriti na makadamska vozišča, kjer zaradi dežja prihaja do poledice, zato dodatna previdnost ne bo odveč.

Nadzorne službe Občine Kamnik ugotavljajo, da so plužne in posipalne enote opravile dobro delo, saj so danes ob 6. uri zjutraj  vse občinske in državne ceste normalno prevozne z uporabo zimske opreme.

Glede na napovedi bo danes in jutri oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji. Na severozahodu države bo večinoma snežilo, drugod deževalo. Predvsem danes zjutraj in dopoldne je še nevarnost poledice. Temperature bodo od -2 do 3. V nedeljo bo dež v notranjosti Slovenije spet prehajal v sneg. V ponedeljek zjutraj bo sneženje povsod ponehalo.

Občina Kamnik opozarja, da pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, moramo biti udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, pozorni na možnost hitre spremembe voznih razmer.


<< Nazaj | Novice