Mali grad

Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik gostoval v Veržeju

24.05.2017

 

Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik gostoval v VeržejuPraznovanje Marije Pomočnice je v salezijanski tradiciji temelj, ki ga je postavil sam don Bosko. Tudi v Veržeju se že stoletje praznuje njen praznik. Letošnje dvodnevno praznovanje se je tradicionalno začelo s sveto mašo v Kovačičevi dvorani Marijanišča, nadaljevalo pa s procesijo z lučkami v farno cerkev, kjer je potekalo nočno bedenje. V nedeljo je sledila molitvena ura in po njej procesija nazaj na ploščad pred Marijanišče, kjer je s sveto mašo potekal zaključek letošnje pobožnosti. Vodil jo je g. Alojzij Slavko Snoj.

Izmed njegovih številnih lepih življenjskih primerov Marijinega delovanja po priprošnjah, so bile izpostavljene naslednje besede: Tako kot se mi vračamo k materi ali se je spominjamo, tako je Bog izbral svojemu sinu Marijo za mater. In Marija je po Jezusu postala mati Cerkve, mati duhovnikov in naša skupna mati.

Slavje je s petjem obogatil Cerkveni mešani pevski zbor France Gačnik iz Stranj pod vodstvom organista Dominika Krta in s svojim petjem tako navdušil vse zbrane vernike, da so mu po končani maši veselo zaploskali in s tem izprosili še 3 pesmi. Sledilo je prijateljsko druženje ob dobrotah pridnih farnih gospodinj in dobri kapljici iz farnih kleti.

Besedilo in fotografije: Pučnik Peter


<< Nazaj | Novice