Mali grad

Cepljenje proti COVID-19 in brezplačno množično hitro testiranje na SARS-CoV-2

05.01.2021

 

Cepljenje proti COVID-19

Cepljenje proti COVID-19 in brezplačno množično hitro testiranje na SARS-CoV-2Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik zbira prijave na cepljenje proti virusu COVID-19. Zaradi postopnega dobavljanja cepiva s strani proizvajalcev, bodo imele prednost pri cepljenju najbolj ogrožene skupine prebivalcev (oskrbovanci domov za starejše in socialno varstvenih zavodov, zaposleni v DSO, zaposleni v zdravstvenih zavodih, nato pa sledijo starejši od 60 let in več, ki bi se cepili postopoma glede na dostopnost cepiva, najprej starejši od 80 let, nato starejši od 70 let in nato starejši od 60 let). Sledijo mlajši kronični bolniki in nato vsi ostali. Prednostno se bodo cepili tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju ter kritični infrastrukturi, glede na odločitev vlade.

Po prejemu cepiva bomo prijavljene občane klicali na ustrezne termine za cepljenje, in sicer glede na stopnjo ogroženosti. Tudi naši občani, ki so interes za cepljenje že podali na NIJZ, se morajo za cepljenje v Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik prijaviti posebej.

Priporočamo, da za naročilo na cepljenje uporabite spletni obrazec na https://www.zdkamnik.si/prijava-cepljenje-covid#Obrazec.

Za občane, ki niso vešči interneta, sta možnosti naročanja tudi:

Besedilo: dr. Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Priporočilo ob obisku hitrega testiranja na SARS-CoV-2 v Domu kulture Kamnik

Glede na oglede stanja na terenu Občinski štab Civilne zaščite priporoča, da se pri hitrem testiranju, ki se v teh dneh izvaja v Domu kulture Kamnik, posamezniki pripeljejo z vozilom na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Redarska služba Občine Kamnik namreč skrbi za varnost in red do točke testiranja ne glede na način prihoda, in sicer po sistemu izmenjave en obiskovalcev v peš coni in eno vozilo.

Poudariti velja, da je čakanje v vozilih tudi bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila redarske službe Občine Kamnik, ki vas bo sprejela in usmerila. Po prvih podatkih s terena je bila čakalna doba na odvzem brisa med 8. in 9. uro približno 30 minut, med 10. in 11. uro pa je čakalna doba približno 10 minut. 

Še vedno pa vljudno vabljeni na brezplačno množično testiranje na SARS-CoV-2. Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni v dveh urah na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

Hitro testiranje se izvaja v terminih:

Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.      

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.


<< Nazaj | Novice