Mali grad

Čas veselja med vikendom preganjal slabo vreme

30.12.2013

 

Sobotno dogajanje v središču mesta je otvorila sedaj že tradicionalna živilski tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in EKO (poteka vsako zadnjo soboto v mesecu), na kateri so se predstavili že poznani lokalni pridelovalci: Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Gabršk, Kmetija pr' Kajet, Kmetija pr' Prajz, Kmetija pr' Anžič, ekološki kmetiji Jeršin in pr' Vodiškarju s svojo vedno bolj prepoznavno linijo BIO Iris, čebelarstvo Starovasnik, Kmetiji Jamšek in Pibernik, Zelenjavni vrt Tina ter rokodelstvo Damjana Spruk. Tržnica je dobila tudi tri nove ponudnike in sicer ribogojnico Mihov'c z dimljenimi postrvmi in različnimi ribjimi namazi, Žmoht – Brigita Jogodic z domačimi marmeladami, vloženimi in suhimi jurčki ter darilnim programom, ponudbo pa je z domačimi čaji in rušovcem zaokrožila Marinka. Na stojnici Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik si je bilo možno ogledati in kupiti zanimivo knjižico receptov Okusi Kamnika na vsako mizo, ki je izšla v sredini tega meseca.

Če so obiskovalci Kamnika v četrtkovem in petkovem poznem popoldnevu uživali ob manjših svetilih, ki so s pravljičnimi plameni osvetljevala pobočje Malega gradu, in spremljevalnemu programu, je sobotna ognjena predstava ob vznožju Malega gradu postregla z zanimivimi izbruhi ognja. Predstava SoDrga je v sklopu tretjega dneva festivala uličnih umetnosti in glasbe Ledena Veronika Kamniška postregla z ognjeno zgodbo, v kateri ima novi vrtnar v veličastnem železnem vrtu v začetku kar nekaj težav pri svojem delu, vendar težave kmalu izginejo, saj mu na pomoč prihitijo ognjeni palčki. Predstava se je zaključila z gromkim aplavzom gledalcev.

Kogar ognjeni spektakel v Samčevem predoru ni dovolj ogrel, saj se je temperatura proti večeru nekoliko spustila, je imel priložnost, da se zavrti ob zvokih skupine Calypso, ki je ob izvajanju širokega repertoarja skladb do dobra razvnela prisotne, ki so na Glavnem trgu vztrajali do poznih večernih ur.

Nedeljsko popoldne pa je bilo, podobno kot že prejšnjo nedeljo, programsko namenjeno izvajalcem narodnozabavne glasbe. Tokrat sta množico ljudi, ki se je zbrala kljub dežju, zabavali dve zasedbi, in sicer Ansambel Svetlin ter skupina Mladi gamsi. Najvztrajnejše plesalce ni ustavil niti že prej omenjeni dež, nekoliko manj pogumni pa so lahko dogajanje opazovali izpod nadstreškov stojnic in hiš ali iz bližnjih lokalov.

V decembrskem času je bilo torej kar nekaj priložnosti, da se vsi skupaj kar najbolje pripravimo za najdaljšo noč tega leta, zato vas vljudno vabimo v torek, 31. 12. 2013, ob 20. uri, ponovno v središče mesta na Glavni trg, kjer bomo s skupino Špica skupaj zakorakali v novo leto 2014. Še prej, v ponedeljek, 30. 12. 2013, pa bo na kamniškem odru gostoval domačin Toni Tuhinski, ki obljublja pravi glasbeni uvod v torkov večer.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice