Mali grad

Čas veselja. Na pragu novega leta.

29.12.2014

 

Bela gospa zima nas ta vikend ni obdarila samo z mrazom, vetrom in snegom, ampak tudi z odlično slovensko glasbo popularnih glasbenikov, ki je odzvanjala na Glavnem trgu v Kamniku.

V petek, 26. decembra 2014, je na prvi koncert letošnjega prazničnega programa »Kamnik. Decembra. Čas veselja.« naša ušesa pobožal Marko Vozelj s skupino Mojs3, ki kot vedno, tudi tokrat, občinstva niso pustili ravnodušnega. Poskrbeli so za prijetno vzdušje in prešerno razpoloženje obiskovalcev, ki so se zavrteli ob zvokih romantičnih skladb in veselo zaplesali na Glavnem trgu.

Sobotne snežinke so še bolj čarobno obarvale lepo okrašeno mestno jedro Kamnika, večer pa je prinesel ubrane ritme tudi na glavni oder. Za vročico sobotne noči so poskrbeli člani ansamblov Gadi in Špica. Dobra domača glasba in pozitivne vibracije so privabile pisano množico obiskovalk in obiskovalcev, seveda pa ni manjkalo dobre volje in veselega vzdušja. S člani skupin se je zabavalo in skupaj z njimi prepevalo tako mlajše kot starejše občinstvo, katerim ob koncu ni bilo dovolj in so si želeli še več njihovih ritmov. 

Da tudi sneg in veter ne ovirata tistih, ki radi prisluhnejo dobri glasbi, je bil dokaz obiskanosti večernega nedeljskega koncerta. Z rokerskimi, pop in r'n'b obarvanimi ritmi so člani skupin Muff in CoverLover dodobra ogreli obiskovalce in vsem pričarali praznično vzdušje.

Veselega vzdušja in poskočnih ritmov zagotovo ne bo primanjkovalo tudi v prihodnjih dneh starega leta, ko bodo na glavni oder ob 20. uri stopili Natalija Verboten, Werner in ansambel Saša Avsenika. Na silvestrovo, 31. decembra 2014, ko se bomo poslovili od starega leta in si z lepimi mislimi čestitali vse dobro v letu 2015, pa bo množico na Glavnem trgu od 21. ure dalje zabaval kamniški ansambel Viharnik.

Več o decembrskem dogajanju v Kamniku lahko spremljate na uradni spletni strani Občine Kamnik in na facebook spletnem naslovu Kamnik.Decembra.Čas veselja.

Iskrivo srednjeveško mestece bo v magičnem mesecu ponujalo pestro dogajanje za vso družino, zato vabljeni, da se nam v Kamniku pridružite tudi vi.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec in Bojan Težak


<< Nazaj | Novice