Mali grad

Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

29.08.2011

 

Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je včeraj v Arboretum Volčji Potok privabila kar 18.000 obiskovalcev. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni in cvetoči Arboretum zgrinjale že zjutraj, prireditelju pa je služilo tudi vreme, saj je bilo ravno pravšnje za obisk tega prelepega parka.

Na zelenicah in skrivnih kotičkih neokrnjene narave je bilo še posebej dobro poskrbljeno za otroke, saj je organizator zanje pripravil več kot 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnic, obilo zabave in številne animacije. V pravljičnih deželah so otroci lahko risali, barvali in kiparili, izdelovali lutke in druge predmete, se zabavali na napihljivih igralih, bolj živahni pa so se celo vzpenjali po zahtevni plezalni steni. Na JUB-ovi Bojanovi veliki slikarski delavnici je otrokom pomagala risati čarobne like tudi naša priznana športnica Petra Majdič in mladim ustvarjalcem zatem delila še avtograme.

Tudi Čarobni oder je bil v Arboretumu čaroben prav ves dan. Poleg znanih slovenskih pevk, kot so Bilbi, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Alenka Gotar, Martina Šraj in Nataša Madjar sta nastopila še odlična harmonikaša Miha Debevc in Tomaž Rožanc, za vrhunec dneva pa so za enourni glasbeno-plesni spektakel izvrstno poskrbeli še Čuki in ribič Pepe, ki so Čarobni dan izbrali za promocijo svoje nove plošče.

Prvič je Čarobni dan gostil tudi gledališčnike. Mateja Pucko in Alenka Cilenšek iz SNG Maribor sta v Arboretumu uprizorili imenitno predstavo za otroke Čarovnica Hillary gre v opero, v kateri so se otroci spoznavali glasbene note in libreto, operne arije in naloge dirigenta.

Čarobni dnevi se štirikrat na leto zvrstijo na najlepših kotičkih Slovenije in so v prvi vrsti namenjeni družinam, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas, otroci pa lahko spoznavajo etnološke posebnosti krajev, se srečujejo s pomenom okoljevarstva, razvijajo svojo kreativnost ter se zabavajo ob plesu, glasbi in športu. Rdeča nit dogodka je humanitarnost, saj organizator - družba Netvizija - s pomočjo Zveze prijateljev mladine ter pokroviteljev in partnerjev več kot 100 otrokom iz socialno šibkejšega okolja na ta način omogoča brezplačne obšolske dejavnosti skozi celo šolsko leto 2011/12.

Marjan Šarec, župan občine Kamnik, je o prireditvi povedal:

»Arboretum, ki spada v občino Kamnik, je zame ena najlepših točk v Sloveniji. Na zadnjo avgustovsko nedeljo tu že tretjič zapored gostimo Čarobni dan, ki je tudi tokrat privabil izjemno veliko število obiskovalcev, pravijo, da največ doslej. Dan je res čudovit, tudi vreme nam služi, ker ni tako vroče kot pretekle dni, celodnevni program pa je namenjen tako najmlajšim kot tudi vsem drugim starostnim skupinam. Tudi sam sem tu s svojo družino, obiskali smo že nekaj otroških delavnic in zabave res ne manjka. Zdi se mi, da bo dan celo prekratek. Beseda »čarobni« je res pravšnja za ta dogodek, in zagotovo bo uspešen, ker imajo organizacijo dogodka v rokah pretežno ženske.«

Aleš Ocepek, direktor Arboretuma Volčji Potok, o Čarobnem dnevu:

»Arboretum, na katerega smo zelo ponosni, v tem letnem času cveti, v naših rastlinjakih boste našli prelepe tropske metulje, vsi naši travniki pa so zeleni, saj za podobo parka naši vrtnarji skrbijo z veliko ljubeznijo. Zdaj, ko gostimo še Čarobni dan, smo posebej veseli tudi obiska znanih glasbenikov, ki nastopajo v okviru izjemno kakovostno pripravljenega programa, namenjenega vsem generacijam. Dobro je poskrbljeno tako za animacijo otrok kot za zabavo staršev, dedkov in babic. V Arboretumu tudi sicer organiziramo številne razstave, koncerte, slikarske delavnice, imamo tudi bogato knjižnico in veliko otroško igrišče. Zato so naši obiskovalci pri nas vedno zadovoljni in se znova radi vračajo k nam.«

Čarobni dan v Arboretumu je številne družine prvič očaral že v letu 2009, lani pa je ta prekrasni naravni park privabil kar 17.000 udeležencev. Letos smo tako na torti velikanki tako upihnili že dve svečki, naslednje leto pa se tik pred začetkom šolskega leta v Arboretumu zopet vidimo zadnjo avgustovsko nedeljo!

Besedilo: Miša Hrovat
Fotografije: Žare Modlic

 


<< Nazaj | Novice