Mali grad

Calcitovke praznih rok v Mariboru

15.04.2017

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske v mariborski dvorani Lukna morale priznati premoč domači Novi KBM Braniku, ki je zmagala s 3:0 (12, 20, 21. Druga tekma bo na sporedu v torek, 18. aprila, ob 18. uri v športni dvorani Tivoli.

Nova KBM Branik – Calcit Volleyball    3:0 (12, 20, 21)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 600, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Nova KBM Branik: Mlakar 16, Blagne 7, Košenina, Kaučič 7, Vovk, Najdič 1, Milosavljević, Planinšec 6, Sobočan 15, A. Jerala, Pintar, Koskelo - lbero. Trener: Bruno Najdič.

Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič, Mihevc 1, Blažič 3, Pahor, Igličar 16, Zaplotnik, M. Jerala - libero, Turk, Koleva 16, Van de Vyver 1. Trener: Nicola Negro.

Calcitovke praznih rok v MariboruV vseh letošnjih petih medsebojnih obračunih so se zmage veselile mariborske odbojkarice, ki so slabim mesecem dni slavile tudi v finalu pokala Slovenije v Kranju. Po tej tekmi so ljubljanske odbojkarice ostale še brez Olivere Kostić, ki je v pričakovanju naraščaja. Urška Igličar jo je na mestu korektorke sicer dobro zamenjala, s 16 točkami je bila ob Slavini Kolevi in Izi Mlakar najbolj učinkovita igralka tekme, vendar so calcitovke kljub temu morale še enkrat več priznati premoč Nove KBM Branika, ki je bila boljša v vseh elementih igre.

Mariborčanke so v prvem nizu prevladovale v vseh elementih igre. Vodile so od prve točke naprej, z asom Anite Sobočan pa so povedle s 6:1. Gostje so z blokom Ilke van de Vyver še ulovile priključek (4:7), po napaki domače ekipe je bilo še 7:10, toda po novi uspešni napadalni akciji Anite Sobočan so Mariborčanke na servis dosegle še sedem zaporednih točk, zadnjo Iza Mlakar in s tem praktično že dobile uvodni niz, ki ga je končala Nika Blagne. Ljubljančankam ni stekla igra v napadu, vse preveč težav so imele tudi v napadu in tudi dobra igra v obrambi se jim ni obrestovala.

Drugi niz se je za calcitovke začel nekoliko bolj obetavno, saj so s tremi zaporednimi točkami Slavine Koleve povedle s 5:3, po polminutnem odmoru pa so domačinke na servis Saše Planinšec dosegle štiri zaporedne točke, odlična Sobočanova pa je z blokom poskrbela za mariborsko vodstvo z 10:7. Ob drugem tehničnem odmoru so bankirke gostjam vodile za štiri točke, še naprej pa so Ljubljančanke imele težave z učinkovitostjo v napadu, po bloku Marine Kaučič pa je bilo še 18:13 za domačo ekipo. Toda po polminutnem odmoru so se gostje vrnile v igro in z dvema zaporednima blokoma Tine Grudine prišle le do točke zaostanka (19:20), vendar do preobrata ni prišlo, kajti z dvema asoma Sobočanove so bankirke pobegnile na 23:19, niz pa je končala Mlakarjeva.

Tudi v tretjem nizu so Ljubljančanke imele vse preveč težav na sprejemu, posledično tudi z organizacijo napada, še naprej pa jim borbenosti nihče ni mogel očitati. Ob prvem tehničnem odmoru so vseeno zaostajale le za točko, toda po novem uspešnem napadu Mlakarjeve in asu Kaučičeve je bilo 11:7 za domačo ekipo. Do drugega tehničnega odmora so calcitovke svoj zaostanek znižale na točko (14:15), toda po treh zaporednih domače ekipe, na servisu je bila Mlakarjeva, je bilo spet plus štiri za bankirke (18:14). Še bližje končni zmagi v prvi finalni tekmi končnice so bile Mariborčanke po dveh dobrih servisih Nike Blagne, saj je bilo na semaforju že 21:16 za Novo KBM Branik. Calcitovke so se domačinkam še približale na dve točki zaostanka (21:23), vendar je Mlakarjeva svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo za zmago, nato pa je napad Urške Igličar končal v avtu.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice